Unul dintre cei mai căutaţi agresori sexuali din Marea Britanie, arestat după 27 de ani de căutări. El are acum 80 de ani

0
Publicat:

Unul dintre cei mai căutați fugari din Marea Britanie a fost arestat pe aeroportul Heathrow, după aproape  27 de ani de căutări. Acum în vârstă de 80 de ani, bărbatul urmează să apară în faţa Tribunalului din Chester, fiind acuzat că a abuzat sexual mai mulți minori, relatează Manchester Evening News.

Richard Burrows, la 54 şi la 65 de ani, sursă foto Cheshire Constabulary
Richard Burrows, la 54 şi la 65 de ani, sursă foto Cheshire Constabulary

Una dintre cele mai căutate persoane din Marea Britanie de către poliţie, dar şi de către organizația națională de caritate Crimestoppers încă din 1998, Richard Burrows a fost arestat, pe 28 martie, pe Aeroportul Heathrow, când se întocea din Thailanda.

Arestarea a fost efectuată în urma unei activități comune a poliției din Cheshire și a Agenției Naționale de Combatere a Criminalității (NCA). Inspectorul detectiv Eleanor Atkinson a declarat că arestarea le arată infractorilor că „indiferent cât timp vă ascundeți, vă vom găsi”.

„Determinarea noastră de a-l localiza pe Burrows nu a slăbit în ultimii 27 de ani, iar arestarea sa marchează un pas înainte semnificativ în acest caz și începutul închiderii pentru toți cei implicați. Aș dori să mulțumesc publicului pentru informațiile pe care le-a furnizat de-a lungul anilor în timpul căutării lui Burrows și sper că arestarea lui ne va liniști”, a spus ea.

La rândul său, Duncan Burrage, ofițerul de legătură internațională al NCA în Thailanda, a declarat: „Utilizând rețeaua noastră internațională și lucrând îndeaproape cu colegii de la poliția din Cheshire, am reușit să dăm de urma unui fugar căutat în legătură cu acuzații extrem de grave. Această arestare demonstrează angajamentul de neclintit al forțelor de ordine de a-i vâna pe cei care își așteaptă justiția în Regatul Unit”.

Richard Burrows, acum în vârstă de 80 de ani, a dispărut chiar înainte de a se prezenta la un proces la Chester Crown Court, la sfârșitul anilor 1990. Împotriva lui fuseseră formulate două capete de acuzare de corupere de minori și 11 capete de acuzare de agresiune sexuală.

Acuzațiile se refereau la abuzul sexual asupra mai multor băieţi minori, care s-ar fi petrecut între 1969 și 1971, a declarat poliția din Cheshire. Unele ar fi avut loc într-o casă de copii din Congleton, iar altele în West Midlands.

De atunci, Burrows, al cărui nume complet este Richard John Ramsey Burrows, a fost fugar. De-a lungul anilor au fost efectuate anchete extinse, el fiind inclus în lista celor mai căutate persoane din Marea Britanie inclusiv de către organizația națională de caritate Crimestoppers.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite