Un soldat bielorus, dat în urmărire internaţională pentru crime de război la Bucea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ilustrativă Getty Images (Arhivă)
FOTO Ilustrativă Getty Images (Arhivă)

Ucraina l-a adăugat pe lista persoanelor date în urmărire internaţională pe un soldat bielorus pe care îl acuză de omorârea unor civili în Bucea, relatează Meduza.

Conform parchetului din zona capitalei ucrainene, Serghei Kolotsei, despre care se spune că ar fi comandantul unei unităţi a Gărzii Naţionale a Rusiei din regiunea Ulianovsk, a torturat şi apoi a omorât patru persoane pe strada Yablonska din Bucea, potrivit Meduza.

Soldatul bielorus este bănuit, totodată, de chinuirea unei alte persoane şi de implicare în furturile comise de armata Federaţiei Ruse în Ucraina. Judecătorii ucraineni declară că acesta a expediat articolele furate prin intermediul unuia dintre oficiile poştale din Belarus. 

Rechizitoriul elaborat de procurorii de la Kiev se bazează pe declaraţiile martorilor şi rezultatele numeroaselor cercetări. 

La începutul lunii mai, Parchetul General al Ucrainei a informat că soldatul este bănuit de omorârea civililor în Bucea, locul unde armata rusă a comis crime de război

Mai mulţi cunoscuţi ai militarului au afirmat că acesta ar fi trăit în Belarus toată viaţa, însă au infirmat faptul că  acesta ar fi luat parte la „operaţiunea militară specială” declanşată de preşedintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie. 

Totodată, Kolotsei a negat faptul că a fost implicat în crimele de război comise la Bucea. 

Presa ucraineană a notat că martorii i-au confirmat identitatea lui Kolotsei, cu ajutorul unei înregistrări video de la un punct de lucru al companiei de livrări SDEK, utilizat de soldaţii ruşi pentru a expedia colete acasă. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite