Un iaht al lui Roman Abramovici a acostat în Turcia, ţară care nu aplică sancţiunile occidentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iahtul Solaris al lui Roman Abramovici Foto: Twitter
Iahtul Solaris al lui Roman Abramovici Foto: Twitter

Un iaht aparţinând miliardarului rus Roman Abramovici a acostat în sud-vestul Turciei, ţară care nu aplică sancţiunile occidentale împotriva oligarhilor ruşi, printre care proprietarul clubului de fotbal Chelsea, notează AFP, preluată de Agerpres.

Solaris, un vas de lux cu o lungime de 140 de metri, care arborează pavilionul Bermudelor, a fost filmat luni în oraşul turistic Bodrum, la mai bine de o săptămână după ce a fost văzut într-un port din Muntenegru, care nu este membru UE.

Ţările occidentale, în frunte cu Statele Unite şi Uniunea Europeană, au impus sancţiuni fără precedent Rusiei după invadarea Ucrainei, plasând oligarhi, printre care Roman Abramovici, şi apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, pe lista acestor retorsiuni.

Turcia, membră a NATO, care întreţine legături strânse cu Rusia şi Ucraina, nu s-a alăturat sancţiunilor care vizează Moscova.

Mai multe ţări au confiscat iahturi aparţinând celor mai bogaţi ruşi, iar preşedintele american Joe Biden a asigurat că aliaţii "vor veni să caute bunurile voastre nelegiuite".

Săptămâna trecută, UE a adoptat noi sancţiuni împotriva Rusiei cu Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, printre alte ţinte.

Oligarhul, care deţine un iaht şi mai mare, Eclipse, de 162 de metri lungime, este lovit în Marea Britanie de îngheţarea activelor sale şi de interdicţia de călătorie.

Vă mai recomandăm:

Zelenski: Am înţeles cu toţii. Nu suntem acceptaţi în NATO pentru că alianţa se teme de Rusia

Ambasada rusă în SUA neagă faptul că ucraineni sunt duşi în Rusia împotriva voinţei lor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite