Un control de rutină i-a salvat viața unui bărbat. Boala rară cu care trăia fără să știe: „Am fost șocat!“

0
Publicat:

Un control de rutină i-a salvat viața unui bărbat care a fost depistat cu o formă rară de cancer. Nici în prezent nu îi vine să creadă că i s-a întâmplat acest lucru, având în vedere că nu avea niciun simptom atunci când a mers la medic. 

Un control banal i-a salvat viața unui bărbat FOTO Arhivă Adevărul
Un control banal i-a salvat viața unui bărbat FOTO Arhivă Adevărul

Povestea fericită a lui Stuart Greaves a fost publicată de Mirror. Bărbatul nu a avut niciun simptom îngrijorător când a mers la un examen de rutină la clinica Specsavers din Bridgenorth, Shropshire, în noiembrie 2021. 

Medicul Teresa Hughes a observat însă o pată întunecată anormală în fundul ochiului, care o preocupa.

Teresa a explicat: „De obicei, retina este de culoare portocalie-roșu, dar chiar în lateral, am putut vedea o zonă gri foarte închisă. Pentru a arunca o privire mai atentă la ceea ce se întâmplă, l-am rugat pe Stuart să revină. a doua zi ca să-i pot dilata pupilele și i-am sugerat, de asemenea, să facem o tomografie cu coerență optică (OCT). Scanarea ne-a permis să obținem o vedere mai bună a spatelui ochiului lui Stuart pentru a vedea lucrurile mai în detaliu”.

Bărbatul a mărturisit că oftalmologul i-a salvat viața. 

  „Nu aveam niciun simptom"

Când s-a întors după scanarea OCT și m-a întrebat despre starea mea generală de sănătate, am știut că ceva nu era în regulă. Am fost surprins, deoarece mă duceam doar pentru un test oftalmologic de rutină”, a spus bărbatul, conform sursei citate.

Nu aveam niciun simptom care să indice că ar putea exista o problemă, dar medicul mi-a spus că a văzut ceva ce trebuia verificat mai în detaliu”, a povestit pacientul.

Bărbatul a fost diagnosticat cu melanom ocular (coroidă) în stadiu incipient la ochiul stâng.

Am fost șocat și speriat. Părea să vină complet din senin”, a spus el.

Pacientul a fost apoi la spital pentru a începe tratamentul pentru cancer.

Medicul de la spital mi-a spus că acest cancer este destul de rar, există mai puțin de 700 de cazuri pe an în Marea Britanie”, spune pacientul.

Bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală și a urmat un tratament cu fascicule de protoni.

După tratament, pacientul a făcut un nou control de rutină și i s-a spus că terapia a funcționat, dar cancerul nu va dispărea complet.

Acum am controale la fiecare șase luni și, deoarece acest tip de cancer se poate răspândi și în ficat, am fost verificat și la ficat. Nu pot să-i mulțumesc îndeajuns medicului. Mi-a salvat cu siguranță vederea și, foarte posibil, viața”, a mărturisit el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite