Un britanic a încercat să omoare o femeie americană pe care o credea spion: „În mintea lui, ea reprezintă statul“

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 29 de ani a pledat vinovat, miercuri, la un tribunal din Londra, de tentativă de ucidere a unei femei americane care lucra pentru o agenţie britanică de informaţii, relatează Agerpres.

Femeia a fost confundată cu un spion FOTO Shutterstock
Femeia a fost confundată cu un spion FOTO Shutterstock

La 9 martie, Joshua Bowles a atacat victima, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, cu două cuţite în timp ce femeia părăsea un centru de agrement la aproximativ 5 kilometri de sediul Agenţiei Britanice de Informaţii Cibernetice (GCHQ), în oraşul Cheltenham din vestul Angliei, scrie AFP, citată de Agerpres.

Însoţită de un prieten, ea s-a ascuns în centrul de recreere, dar acuzatul i-a urmărit pentru a-i ataca din nou înăuntru. Ea a fost transportată la un spital şi starea ei nu a fost comunicată.

Joshua Bowles a atacat, de asemenea, un alt bărbat care a încercat să intervină.

Ancheta a fost condusă de poliţia antiteroristă.

La audiere, procuratura a declarat că victima era o angajată a guvernului american care lucra la post la GCHQ la momentul faptelor.

Bowles a lucrat el însuşi o perioadă la GCHQ, care se ocupă cu securitatea cibernetică, şi a cercetat victima şi alţi cetăţeni americani angajaţi în acel loc. 

La o audiere anterioară, procuratura a declarat că atacul a fost „planificat”.

El a atacat victima, pentru că, în mintea lui, ea reprezintă statul”, a precizat acuzarea.

Trei persoane suspectate de spionaj în favoarea Rusiei, arestate în Marea Britanie

Trei persoane suspectate că ar fi spioni ruşi în Marea Britanie au fost arestate şi puse sub acuzare în urma unei investigaţiei majore în domeniul securităţii naţionale, relatează BBC preluată de Reuters.

Inculpaţii sunt cetăţeni bulgari care ar lucra pentru serviciile de securitate ruse, potrivit BBC.

  Ei au fost reţinuţi în februarie în baza unei legi privind secretele oficiale de către detectivii pentru combaterea terorismului de la Poliţia Metropolitană din Londra, care au printre atribuţii şi depistarea spionilor, potrivit sursei citate.  Poliţia Metropolitană nu a răspuns până în prezent unei solicitări a Reuters de a comenta informaţia, scrie Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite