Ucraina susține că a distrus o „formațiune“ rusă în Donețk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata ucraineană a declarat că a distrus o "formațiune" rusă în Makiivka, controlată de Moscova, în regiunea Donețk, aflată pe linia frontului.

Război în Ucraina FOTO: Profimedia
Război în Ucraina FOTO: Profimedia

Oficiali și mass-media susținute de Kremlin au declarat că un civil a fost ucis și alte zeci au fost răniți în atacurile Kievului.

"Ca urmare a impactului eficient al focului de către forțele de apărare, o altă formațiune de teroriști ruși din Makiivka, ocupată temporar, a încetat să mai existe", au declarat forțele armate ucrainene într-un comunicat marți târziu, scrie themoscowtimes.com.

O înregistrare video care însoțește postarea arată o explozie uriașă. Șeful instalat de Rusia la Donețk, Denis Pușilin, a declarat că forțele ucrainene au lansat "atacuri violente" asupra zonelor rezidențiale și a unui complex spitalicesc din Makiivka.

Un om a murit și 36 de civili "au fost răniți în diferite grade de gravitate" în urma loviturilor ucrainene, potrivit agenției de presă ruse de stat Interfax.

Agenția de știri rusă de stat TASS a declarat că nouă unități sanitare au fost avariate în bombardamentele forțelor ucrainene, citând oficiali ruși instalați în Donețk.

În ianuarie, Moscova a declarat că 89 de soldați au fost uciși într-un atac ucrainean asupra unei baze temporare din Makiivka.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite