Video „Regele micilor” din Lyon. Cum a reușit o familie de români să pună pe picioare o măcelărie de succes în Franța
0O familie de români, stabilită în Franța, a pus pe pe picioare o măcelărie în Lyon, unde promovează preparate autentice, precum mici și cârnați afumați. Produsele sunt apreciate și căutate, astfe că în timpul verii pregătesc săptămânal peste 100 de kilograme de mici.
„Pregătim cu multă pasiune bunătăți tradiționale românești, din carne, la marginea Lyon-ului. Doar pe comandă”, susțin Pavel și Laura Gherca, într-un mesaj pe pagina de Facebook „Bunătățile lui Pavel”.
Măcelăria a fost inaugurată de mai puțin de un an, dar clienții fac coadă zilnic la „Boucherie Gherca”. Cei doi au adus din România o afumătoare pentru a da preparatelor acel gust autentic românesc.

În vitrinele măcelăriei lor stau la loc de cinste: micii., cârnații afumați, ceafa, cotlet, pulpă, carne de vițel, pasăre, porc, dar și vită maturată.
Pe lângă acestea, măcelăria oferă salate, garnituri, aperitive, sarmale și chiar salam românesc - o delicatesă care a cucerit și papilele francezilor: „Este preferatul lor, a dezvăluit Pavel pentru gsp.ro.

Micii au avut un succes uriaș printre francezi, motiv pentru care Paul a fost supranumit „Regele micilor” din Lyon. „În timpul verii pregătesc săptămânal peste 100 de kilograme de mici”, spune acesta.
„De ce mi se spune «regele micilor» din Lyon? Pentru că sunt buni! Iar timp de doi ani, săptămânal, am livrat mici la Lyon. Francezilor au început și lor să le placă micii. Am pus mici în vitrină și cu pași timizi au început să guste”, a spus Pavel, pentru publicația citată.