Video Cum a reușit o româncă din Botoșani să dezvolte o afacere de succes în Londra: „Am plecat de acasă doar cu o mașină de cusut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă stabilită în Anglia, Ana Afloarei, a reușit să dezvolte o afacere de succes în Londra. Croitoreasă de meserie, moldoveanca are propriul ei atelier, unde coase costume populare unicate. „Dorul de acasă, de cei trei copii, m-au făcut să creez”, spune femeia.

Ana Afloarei, croitoaresă de succes în Marea Britanie FOTO: FB
Ana Afloarei, croitoaresă de succes în Marea Britanie FOTO: FB

Ana este originară din satul Hudesti, comuna Vatra, din judeșul Botoșani, si a emigrat în Marea Britanie în anul 2015. A muncit inițial la un hotel, apoi la un atelier de croitorie administrat de o româncă, potrivit Anunțul UK. 

„Eu vin de la țară. Îmi place să spun că atunci când am venit la Londra cred că mai aveam balegă pe sub unghii. Fix de la coada vacii am venit. Eu am plecat din cauza nevoilor financiare, din cauza sărăciei din România....(...) După ce am reusit să strâng niște bani, am închiriat un spațiu ca sa-mi deschid un atelier de croitorie. Am plătit depozitul, chiria și toate cheltuielile care au mai fost. Am mai rămas doar cu 10 lire în buzunar... Apoi, am devenit patroana la Londra!”, a povestit Ana Afloarei la podcastul „Succesul are voce”. 

Dragostea pentru portul românesc și-a descoperit-o în Londra, de dorul familiei, a copiilor.  Croitoreasa de meserie, moldoveanca deține în prezent propriul ei atelier, unde coase cu mare măiestrie costume populare pentru românii din Anglia. Este modul ei de a promova valorile și portul românesc, pe care le poartă adânc în suflet. 

„Am plecat de acasă doar cu o mașină de cusut și am venit în Londra. Dorul de acasă, de cei trei copii de acasă, m-au făcut să cos costume tradiționale. Primul costum a fost în miniatură, este înrămat acasă. În mai 2015, am venit în Anglia, am stat la o rudă inițial. Apoi m-am mutat singură și am reușit cu timpul să-mi aduc familia. Am dezvoltat dintr-un dor ....o afacere. Am clienți care revin la fiecare botez cumetrie, își fac alte costume populare. Oamenii se duc spre rădăcini, probabil intervine și dorul de casă. (...)În pandemie, am adus două tiruri de oale pentru sarmale de la Horezu. Imaginează-ți cât de mare era dorul de casă, de a face sarmale în oale de lut”, a povestit românca. 

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite