Primarul Kievului, mesaj pentru toţi locuitorii Capitalei: Suntem încercuiţi. Toate căile de acces sunt blocate. Suntem puternici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Vitali Kliciko, primarul Kievului, a descris capitala Ucrainei ca fiind "încercuită" şi a spus că o evacuare a civililor nu va fi posibilă "pentru că toate căile de acces sunt blocate".

"Suntem în pragul unei catastrofe umanitare”, a declarat el pentru Associated Press, duminică, în contextul în care în capitală sunt restricţii de circulaţie, care, spune el, au permis la "vânarea sabotorilor" de pe străzi.

"În acest moment, avem curent electric, acum avem apă şi încălzire în case. Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente şi medicamente. De aceea, mesajul pentru toată lumea este: sprijiniţi Ucraina împreună... Suntem puternici. Fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean şi suntem mândri că avem propria noastră ţară", a menţionat el.

Preşedinta UE, Ursula Von der Layen a anunţat noi sancţiuni contra Rusiei: companiile aviatice ale Rusiei nu vor mai putea survola spaţiul aerian european, intedicţia fiind valabilă şi pentru avioanele private ale oligarhilor ruşi, portalurile „Sputnik” şi „Russia Today”, maşina media a lui Putin care răspândeşte minciunile războiului lui Putin şi dezbină Europa, vor fi interzise în spaţiul comunitar.

Pentru prima dată în istorie, UE va finanţa achiziţionarea şi livrarea de arme, a anunţat von der Leyen.

„Pentru prima dată, UE va finanţa achiziţia şi livrarea de arme şi echipamente către o ţară atacată”, a spus ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite