Președintele Poloniei, păcălit de un farsor rus care s-a dat drept Macron. Despre ce au discutat

0
0

Președintele polonez Andrzej Duda a avut o convorbire cu un farsor rus care s-a dat drept omologul său francez Emmanuel Macron în noaptea în care o rachetă a căzut pe teritoriul țării, a declarat, marți, biroul președinției poloneze, relatează Reuters

Andrzej Duda a fost păcălit de un farsor rus. FOTO EPA-EFE
Andrzej Duda a fost păcălit de un farsor rus. FOTO EPA-EFE

În înregistrarea apelului, care a fost publicată pe internet de doi umoriști ruși Vladimir Kuzneţov, alias „Vovan“, şi Aleksei Stoliarov, alias „Lexus“, Duda poate fi auzit vorbind în engleză cu interlocutorul, care încearcă să vorbească cu un accent francez. 

Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent”, îi afirma președintele polonez apelantului. „Nu vreau să am război cu Rusia și crede-mă, sunt foarte atent, foarte atent”. 

Mai târziu, biroul lui Duda a transmis într-o postare publicată pe Twitter că „după explozia rachetelor de la Przewodow, în timpul apelurilor în curs cu șefii de stat și de guvern, o persoană care pretindea că este președintele francez Emmanuel Macron a fost conectată”. 

În timpul apelului, președintele Andrzej Duda și-a dat seama din modul neobișnuit în care interlocutorul a condus conversația că ar fi putut exista o tentativă de farsă și a încheiat conversația”, a mai adăugat biroul președinției poloneze. 

În prezent, este investigat modul în care apelanții au reușit să-l contacteze pe președintele polonez. În anul 2020, cei doi comedianți ruși l-au sunat pe Duda dându-se drept secretarul general al ONU, Antonio Guterres. La acea vreme, cei doi au pus întrebări despre securitate și filtrarea apelurilor în biroul său. 

Vladimir Kuzneţov şi Aleksei Stoliarov sunt cunoscuți în Rusia fiindcă au păcălit mai mulţi politicieni europeni. Printre victimele acestora se numără: președintele francez Emmanuel Macron, fostul prim-ministru al Macedoniei de Nord Zoran Zaev și celebrul autor american Stephen King

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri