Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei, mesaj din Kiev: Istoria se face aici, unde libertatea luptă cu tirania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: Mateusz Morawiecki - Twitter
Sursă foto: Mateusz Morawiecki - Twitter

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei au ajuns în cursul zilei de marţi la Kiev, oraş care se află în stare de asediu fiind bombardat continuu de trupele ruseşti.

Prima imagine cu prim-miştrii celor trei ţări a fost postată pe Twitter de către premieriul Poloniei Mateusz Morawiecki, alături de un mesaj în care transmite că „istoria se face în Kievul sfâşiat de război”. 

„Aici, în Kievul sfâşiat de război, se face istoria. Aici libertatea luptă împotriva tiraniei. Aici viitorul tururor se află în cumpănă”, este o parte din mesajul transmis de oficialul polonez. 

Cei trei prim-miniştri aveau programată întâlnirea cu preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, la ora 20:00, în cadrul căreia urma să îi prezinte acestuia o serie de măsuri consitente de ajutoare, potrivit BBC. 

Prim-ministrul Cehiei, Petr Fiala, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, viceprim-ministrul polonez Jarosław Kaczyński şi prim-ministrul Sloveniei, Janez Janša, anunţaseră în cursul dimineţii de marţi că urmează să meargă în Kiev ca reprezentanţi ai Consiliului European.

De asemenea, aceştia au anunţat că s-au consultat în prealabil cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, şi cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

„Scopul (n.r. - vizitei) este de a exprima sprijinul neechivoc al Uniunii Europene pentru Ucraina şi pentru libertatea şi independenţa acesteia”, a declarat prim-ministrul Cehiei, Petr Fiala. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite