Olanda a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. „Trebuie să ne asigurăm că totul este corect”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin AstraZeneca foto DSP Hunedoara
Vaccin AstraZeneca foto DSP Hunedoara

Olanda a decis să suspende procesul de vaccinare cu AstraZeneca până la finalizarea unei anchete mai aprofundate cu privire la efectele secundare.

Guvernul olandez a declarat că măsura, care va fi valabilă cel puţin până în 29 martie, este una de precauţie, relatează Digi 24.

„Pe baza noilor informaţii, Autoritatea olandeză pentru medicamente a recomandat, ca măsură de precauţie şi în aşteptarea unei anchete mai aprofundate, să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19", a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Măsura luată de guvernul olandez vine după ce Danemarca şi Norvegia au prezentat rapoarte despre posibilele efecte secundare ale acestui vaccin.

„Trebuie să ne asigurăm că totul este corect, aşa că este înţelept să ne oprim pentru moment", a declarat ministrul olandez al Sănătăţii, Hugo de Jonge.

Şi alte ţări europene au decis să suspende procesul de vaccinare cu AstraZeneca. Irlanda a luat o decizie similară, pe fondul rapoartele de efecte adverse la adulţi în Norvegia, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a comunicat că nu există nicio legătură între vaccin şi riscurile de a dezvolta cheaguri de sânge.

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat că a încheiat duminică o analiză a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs şi nu a descoperit vreo dovadă a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.

Citeste şi:

Creşte numărul de români care refuză vaccinul AstraZeneca. Ce trebuie să facă cei pentru care urmează rapelul

Reacţia reprezentanţilor AstraZeneca: Nu există dovada unui risc crescut de tromboze

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite