O jurnalistă BBC a scris pe Twitter că Regina a murit. Turiștii s-au adunat în fața Palatului Buckingham

0
Publicat:

Radiodifuzorul britanic a intrat în atenţia lumii după ce o jurnalistă a postat pe Twitter că „Regina Elisabeta a II-a a murit, conform Mediafax.

Oameni adunați în fața Palatului Buckingham FOTO Profimedia
Oameni adunați în fața Palatului Buckingham FOTO Profimedia

Yalda Hakim, o jurnalistă BBC cunoscută pentru reportajele din Afganistan, a postat pe Twitter, pentru cei 200.000 de urmăritori ai săi, că „Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, aşa cum a anunţat Palatul Buckingham”.

Reporterul a şters apoi mesajul şi a încercat să-l repare. „Am postat pe Twitter că a existat un anunţ despre moartea Reginei. A fost o greşeală, nu a fost niciun anunţ şi am şters tweet-ul. Îmi pare rău". Nu a fost suficient. Utilizatorii cer măsuri drastice din partea postului britanic.

În timp ce Regatul Unit rămâne în suspans pentru sănătatea Reginei Elisabeta, costumul lui Huw Edward, de la BBC, nu a trecut neobservat: costum negru cu cravată neagră, peste o cămaşă albă, care a dat multor oameni ideea unui semn de doliu.

Un alt reporter, Alastair Stewart, a criticat postul de televiziune pentru decizie. „O cravată neagră este acum prematură şi greşită”, a comentat jurnalistul, referindu-se la jurnalistul care în 2002 a anunţat moartea Reginei-Mamă, stârnind controverse şi critici pentru că, atunci, a purtat o cravată vişinie, şi nu una neagră.

De altfel, mai mulți turiști s-au adunat astăzi în centrul Londrei, în faţa Palatului Buckingham şi la Balmoral, la aflarea veştii că Regina Elizabeth II este sub supraveghere medical, conform BBC.

Sue şi Andy Alderman din Somerset vizitau Londra şi au decis să meargă la Palatul Buckingham când au auzit anunţul că regina nu se simte bine. 

Ei au spus că au fost şocaţi de veşti, dar că consideră că regina arăta slăbită de la moartea ducelui de Edinburgh. Ei sperau că vor fi veşti mai bune despre sănătatea ei.

Pam Fleming şi Kim Tierney din Australia erau într-un tur al clădirii când au aflat vestea.

Pam mi-a spus plângând că: „E singura regină pe care am avut-o. Toată viaţa mea. E o doamnă atât de drăguţă. Este un şoc”. Ele au adăugat că amândouă se gândesc la familia Reginei în acest moment.

Aşa cum era de aşteptat, jurnalişti, fotografi şi echipe de filmare din întreaga lume transmit acum din faţa Palatului Buckingham, unde în urmă cu doar câteva luni Regina a apărut salutând de la balconul său în timpul sărbătoririi Jubileului de platină.

Membrii familiei regale, alături de Regină

Un avion al forțelor regale britanice a aterizat marți după-amiază la Aberdeen aducându-i în Scoția pe Ducele de Cambridge, Ducele de York și Contele și Contesa de Wessex, dar nu și pe ducii de Sussex, conform The Guardian.

Fiul cel mare al  Reginei Elisabeta a II-a, moştenitorul tronlui, prinţul Charles, soţia sa Camilla şi Prinţesa Annese află deja la castelul Balmoral.

Prințul William, fiul lui Charles și al treilea în ordinea succesiunii la tron, este pe drum acolo, în timp ce soţia sa Kate, ducesa de Cambridge, a rămas la Windsor.

Prinţul Harry, şi soţia sa Meghan se află de câteva zile în Marea Britanie pentru angajamente şi acum călătoresc către Scoţia.

Arhiepiscopul de Canterbury, primii miniștri ai Scoției și Țării Galilor au spus că  transmit toate gândurile bune către Regină.

Regina se află sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral din Scoția, se arată într-un comunicat al Palatului Buckingham

Medicii ei sunt îngrijorați pentru sănătatea ei, după o evaluare suplimentară în această dimineață.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite