Moscova a trimis forțe speciale în Donețk, pentru a reprima revoltele din rândul soldaților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moscova a trimis o forță specială de reacție rapidă în regiunea Donețk pentru a reprima revoltele izbucnite printre trupele sale, relatează Ukrainska Pravda.

Regiunea Donețk a devenit epicentrul luptelor din Ucraina FOTO Profimedia
Regiunea Donețk a devenit epicentrul luptelor din Ucraina FOTO Profimedia

Publicația ucraineană îl citează în acest sens pe colonelul Oleksii Dmitrașkivski, purtătorul de cuvânt al biroului de presă comun al Forțelor de Apărare ale frontului din Tavria, care a făcut declarații în direct la canalul național de știri 24/7.

„Ieri a devenit cunoscut faptul că unitatea SOBR (Unitatea specială de reacție rapidă - n.r.) s-a deplasat în regiunea Donețk dinspre partea rusă. Această acțiune nu are legătură cu operațiunile de asalt, ci cu moralul și starea psihologică a trupelor. Această unitate a venit pentru a reprima revoltele”, a susținut el.

În zonă acționează și infanteriștii navali ai Brigăzii 155 (Flota Pacificului), care luptă din nou pe acest front după ce au suferit o înfrângere usturătoare în urmă cu câteva luni.

În urmă cu două zile, aceștia au încercat să ia cu asalt pozițiile ucrainene din preajma  Vuhledar și au primit, după cum se spune, „ceea ce li se cuvine, a precizat colonelul ucrainean. „Ulterior, 10 militari din această brigadă s-au predat. Un număr considerabil de soldați ruși au murit”, a adăugat el.

În primăvara anului 2022, soldații acestei brigăzi au dat dovadă de brutalitate extremă și s-au angajat în jafuri în masă la Bucea și Irpin.

Brigada 155 a fost învinsă pentru a doua oară pe frontul din Donețk, după ce a fost reconstituită de trei ori de la începutul războiului. Oamenii care au fost recrutați până în prezent nu sunt destul de antrenați în abilitățile pe care ar trebui să le aibă un infanterist naval , a subliniat colonelul.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri