Ministerul britanic al Apărării a deschis o anchetă după ce e-mailuri militare destinate SUA au fost trimise în Mali, un aliat al Rusiei

0
Publicat:

Ministerul Apărării (MoD) britanic a lansat o anchetă după ce mai mulţi oficiali au trimis din greşeală e-mailuri conţinând informaţii clasificate la adrese electronice din Mali, aliat apropiat al Rusiei, din cauza unei erori de tastare, relatează vineri PA Media/DPA.

email politie

Un "număr mic" de e-mailuri destinate Pentagonului a fost trimis în Mali din cauza omiterii accidentale a unui "i" dintr-o adresă de e-mail.

Oficialii britanici au trimis mesajele la o adresă care se termină cu domeniul .ml al acestei ţării din Africa de Vest şi nu cu .mil al armatei americane.

Aceeaşi eroare a fost dezvăluită săptămâna trecută în Statele Unite, rezultând în milioane de e-mailuri militare care au ajuns în Mali, transmite Agerpres.

În comparaţie, s-a susţinut că amploarea "accidentului" britanic, raportat pentru prima dată de ziarul The Times, este mai mică.

Un purtător de cuvânt al MoD a declarat: "Am deschis o anchetă după ce un mic număr de e-mailuri a fost redirecţionat în mod eronat către un domeniu de e-mail incorect".

"Suntem încrezători că ele nu conţineau nicio informaţie care ar putea compromite securitatea operaţională sau datele tehnice", a adăugat el.

"Toate informaţiile sensibile sunt partajate pe sisteme concepute să minimalizeze riscul de direcţionare greşită", a explicat el.

"MoD îşi revizuieşte constant procesele şi în prezent realizează un program de lucru pentru îmbunătăţirea managementului informaţiilor, prevenirea pierderii datelor şi controlul informaţiilor sensibile", a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Mali se numără printre cele şase ţări africane căreia i s-au promis transporturi de cereale gratuite de către preşedintele rus Vladimir Putin după prăbuşirea acordului cerealier la Marea Neagră cu Ucraina.

Mercenari din Wagner au fost de asemenea desfăşuraţi în Mali pentru a lupta alături de armată împotriva jihadiştilor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite