Mărturia unei femei cu 9 copii care câștigă aproape 1.000 de euro pe zi din furturi

0
Publicat:

O tânără mamă a nouă copii și-a făcut o adevărată „carieră” din furat, în Italia. Acționează de aproape două decenii, iar tehnicile sale sunt impecabile. Femeia spune că nu știe să facă nimic altceva și a dezvăluit inclusiv modul în care a reușit să scape de închisoare.

Femeia care face 1.000 de euro zilnic din furat FOTO Pixabay
Femeia care face 1.000 de euro zilnic din furat FOTO Pixabay

Are 29 de ani, vine din Bosnia și Herțegovina și are nu mai puțin de nouă copii de crescut, dintre care, ultimul născut în luna decembrie a anului trecut. Așa începe povestea Anei (nume fictiv ales de presa italiană pentru a-i proteja identitatea).

Soțul său, alături de micuți, a rămas în țara lor natală, în timp ce ea face rost de bani pentru a trimite acasă, la metroul din Milano. Nu în mod cinstit, nici măcar cerșind. Tânăra țintește bine victimele și a ajuns să sustragă din genți și portofele sume fabuloase.

Toți sunt în Bosnia, unde m-am născut. Ultima naștere a fost în decembrie. Soțul meu, care nu lucrează, are grijă de ei. Sprijin familia, trimit banii acasă și sunt mulți. S-a întâmplat ca într-o zi să bag și 1.000 de euro în buzunar. O excepție, pentru că până și 500 de euro sunt o avere acum că oamenii se plimbă cu puțini bani. Dar am răbdare. Muncesc șapte zile pe săptămână, de dimineața până seara”, a spus ea pentru Corriere della Sera.

Cum acționează pentru a fura până la 1.000 de euro pe zi

Femeia își face veacul pe lângă automatele de bilete. De acolo, urmărește locul în care pasagerul își pune portofelul. Iar dacă nu se întâmplă să pună mâna pe portofel, se mulțumește și cu un telefon.

Când decid să intru în acțiune, urmăresc cel mai vulnerabil subiect, adesea femei, îmi dau jos geaca și o port în jurul brațului, ascunzând mâna cu care voi scotoci în geanta ei. Dacă scot un smartphone, e bine și așa”, a adăugat tânăra mamă.

Ana povestește că locuiește în cartierul Niguarda din Milano, pe care îl împarte cu colegii săi de breaslă, printre care și rude.

Locuiesc în apartamentul cumpărat de parinții mei. Îl împart cu colegii mei de jaf.”, spune ea.

Când acționează însă, rareori are pe cineva alături.

Prefer să mă mișc singură sau cel mult în perechi, pentru a nu atrage atenția. Uită-te la mulțime, câți oameni: le studiez chipurile, mișcările și îmi botez victima”, a continuat femeia.

Tânăra a început să fure încă de la vârsta de 13 ani, la metroul din Roma. Cea care a învățat-o „meserie” a fost mătușa ei. În schimb, sora sa a ales să muncească cinstit și, în prezent, este coafeză. Ana creede că pentru ea este prea târziu ca să poată apuca de altceva.

Încă mă împart între Milano și Capitală, unde avem un altă locuință. Călătoresc cu trenul, nu am permis de conducere sau viață socială. Soțul meu este foarte gelos. Îmi permit doar câteva cine la restaurant. Dar dacă m-aș putea întoarce, aș fugi și eu. Acum unde mă duc, cu nouă copii, eu care nu pot face nimic și care sunt semianalfabetă? Singurul lucru la care mă pricep este să fur. Uneori mă simt vinovată”, a mărturisit tânăra.

Cum a scăpat de pușcărie

Cu o astfel de „carieră” toată lumea se miră probabil de faptul că nu este în spatele gratiilor. Ana spune că a ajuns pe acolo și nu o singură dată. A reușit însă să scape basma curată, datorită copiilor.

Cu un nou-născut? Nu risc. Nici măcar nu mă mai duc până la cazarmă. Înainte ajungeam acolo chiar de mai multe ori pe zi: mereu eram eliberată pentru că eram însărcinată sau mamă de nou-născuți”, povestește ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite