Margareta a II-a a Danemarcei, fumătoare înrăită: ”Regina scrumierelor” dădea gata 3 pachete de țigări pe zi. Cum s-a lăsat

0
Publicat:

Și-a aprins prima țigară când avea doar 17 ani și abia la bătrânețe, la vârsta de 83 de ani, a renunțat la tutun. Regina Margareta a II-a a Danemarcei s-a lăsat de fumat după 66 de ani în care a făcut o adevărată pasiune pentru țigări. De altfel, ea a fost supranumită „regina scrumierelor”.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei, o fumătoare înrăită FOTO Profimedia
Regina Margareta a II-a a Danemarcei, o fumătoare înrăită FOTO Profimedia

Popularul monarh danez, care a anunțat în discursul de Anul Nou că va abdica după 52 de ani pe tron, a fost o nonconformistă care cu greu s-a lăsat convinsă să nu mai fumeze.

Regina și-a aprins prima țigară când avea doar 17 ani și abia la bătrânețe a decis să renunțe la tutun. Acest lucru a fost relatat în revista daneză ”Her&Nu” și confirmat de Casa Regală prin intermediul lui Lene Balleby, șefa de comunicare a Familiei Regale. Se pare că suverana a decis să își îmbunătățească starea de sănătate cu puțin timp înainte de operația la coloană din februarie 2023, renunțând la acest viciu pentru a reduce riscul complicațiilor legate de intervenție, relatează okmagazine.ro.

"Sunt atât de bătrână acum încât nu mai contează"

Anul trecut, într-un interviu ”Weekendavisen”, ea a spus despre fumat că "sunt atât de bătrână acum încât nu mai contează". Cu toate acestea, sfaturile medicale primite în urma operației au făcut-o să se răzgândească. Regina nu mai fumează țigări nefiltrate Karelia. 

"Cred că lucrul minunat la aceste țigări este că le fac pe toate celelalte să aibă un gust de nimic. Când eram tânără, fumam țigări englezești Virginia, dar când a murit tatăl meu, mi-am dat seama că erau mai tari decât bune", a spus ea în interviu.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei, o pasionată a culorilor vibrante FOTO Profimedia
Regina Margareta a II-a a Danemarcei, o pasionată a culorilor vibrante FOTO Profimedia

Prințul Henrik, răposatul său soț, s-a lăsat de fumat după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în 1997. Deși boala nu a evoluat, șocul pe care l-a avut l-a făcut să renunțe definitiv la fumat. Potrivit însăși suveranei, mama sa, Regina Ingrid, a murit la vârsta de 90 de ani și a fumat "până la capăt", la fel ca soțul ei, Frederic al IX-lea, care a fost fidel pachetului său de Chesterfield. Părinții ei i-au dat prima țigară în 1957: "Tatăl și mama mea au fumat pe tot parcursul copilăriei mele și într-o zi m-au întrebat dacă vreau o țigară", a povestit ea în memoriile sale.

Fuma în trecut chiar și trei pachete de țigări pe zi

Regina Margareta a Danemarcei are o poveste de viață  fascinantă și a fost mereu cunoscută de către supușii săi pentru nonconformismul său.

Există câteva lucruri legate de viața sa, mai puțin cunoscute publicului larg. Cum ar fi că Regina Margareta este o fumătoare înrăită, care trage aproape țigară de la țigară, potrivit cotidianului DailyMail. Mai mult decât atât, ea a fost cunoscut pentru refuzul său simpatic și tranșant de a se lăsa de fumat, un obicei care a făcut-o să fie supranumită „regina scrumierelor".

Conform ABC News, regina Danemarcei fuma în trecut chiar și trei pachete de țigări pe zi. 

Un alt lucru nepotrivit unui suveran este faptul că regina Margareta a Danemarcei își făcea  singură cumpărăturile de la supermarket.

Margareta s-a născut pe 16 aprilie 1940, la o săptămână după ce Germania nazistă invadase Danemarca. Într-o țară ocupată de naziști, micuța prințesă devenise simbolul speranței pentru danezi.

Regina Margareta, la decesul reginei Elisabeta a-II-a a Marii Britanii FOTO Getty Images
Regina Margareta, la decesul reginei Elisabeta a-II-a a Marii Britanii FOTO Getty Images

Ea a urcat pe tron ​​la 15 ianuarie 1972, după moartea tatălui ei.

Margreta este verișoară de gradul al treilea cu regina Elisabeta a II-a. Cele două sunt strănepoatele reginei Victoria, iar prietenia lor se întinde pe parcursul a zeci de ani.

Ambele împărtășeau pasiunea pentru câini, dar și pentru ținutele vestimentare viu colorate. Cele două chiar se alintau reciproc – își spuneau „Daisy” și „Lilibet”.

Până la urcarea sa pe tronul Danemarcei la 32 de ani, regina Margareta studiase la Cambridge și la Sorbona, făcuse un turneu în America și îi cunoscuse pe Elvis Presley, Dean Martin și Jerry Lewis. S-a căsătorit în iunie 1967 cu diplomatul francez Henri de Laborde de Monpezat, cu care a avut doi fii, Frederick și Joachim.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite