Mama unui tânăr torturat şi ucis la Bucea, către Vladimir Putin: „Uită-te la mine, ticălosule! Uite ce ai făcut” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video ABC News
Captură video ABC News

Băiatul femeii a fost găsit alături de alte patru cadavre într-un subsol din Bucea. Ajuta la evacuarea locuitorilor atunci când a fost prins de soldaţii ruşi.

Imaginile cu cinci cadavre găsite împuşcate mortal într-un subsol din Bucea (Ucraina), cu mâinile legate la spate, aparent torturate şi executate, au alertat lumea cu privire la posibile crime de război.

Unul dintre cei cinci era Serghei, fiul Galynei Matyoshko. Mama a acceptat să vorbească cu jurnaliştii de la ABC News la o mănăstire unde s-a refugiat.

„Au venit ca un uragan, provocând atât de multă durere. Pentru ce? Nici nu-ţi poţi imagina această durere. Sufletul meu plânge”, a spus mama.

Femeia a declarat că păstrează în telefonul mobil fotografii cu trupul fiului ei pentru a dovedi lumii întregi ce s-a întâmplat acolo, chiar dacă asta îi provoacă multă suferinţă. 

"Nu am vrut să le şterg; Am vrut ca întreaga lume să vadă şi să ştie că este un fapt, că acesta este fiul meu, că acest lucru s-a întâmplat cu fiul meu".

Serghei ajuta la evacuarea femeilor şi copiilor din casele situate în apropierea taberei de vară Bucea când a dispărut împreună cu un prieten care făcea acelaşi lucru. Era data de 12 martie. Trupurile celor doi bărbaţi au fost găsite într-un subsol.

„Nu ştiu cât timp a fost acolo, a pierdut jumătate din greutate. Nu ştiu dacă l-au hrănit sau nu. Cum? Pentru ce?”, a spus Matyoshko. Ea susţine că raportul oficial al anchetatorilor arată că fiul ei a fost ucis cu două focuri de armă, dar, neoficial, ar fi fost informată de poliţie că au descoperit opt focuri de armă şi mai multe plăgi de cuţit pe corp.

Matyoshko i-a transmis şi un mesaj lui Vladimir Putin: „Uită-te la mine, ticălosule! Uită-te la mine. Uite ce ne-ai făcut. Care este vina noastră? Cu ce am greşit? De ce plâng în casa unui străin, iar eu nu mai am casă? Ticălosule! Nu vă suntem duşmani, suntem doar oameni! Suntem muncitori! Lăsaţi-ne în pace! Plecaţi! Nu vom veni cu voi! Aveţi copii. Cum ar fi dacă li s-ar întâmpla acelaşi lucru? Cum ar fi ca oamenii noştri să vină şi să vă spună că totul este o minciună. I-aţi crede?”

Oficialii ruşi au negat toate acuzaţiile legate de ceea ce s-a găsit în subsolul Bucea.

Vă recomandăm şi: 

Aleksei Navalnîi: Soldaţi ruşi au ucis un bărbat numit Ilia Navalnîi în Bucea doar pentru că aveam acelaşi nume

Emmanuel Macron: Nu am mai vorbit cu Putin de la masacrele descoperite în Bucea

Putin acordă titlul onorific pentru „eroism” militarilor acuzaţi de comiterea atrocităţilor de la Bucea

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite