Cel puțin patru morți și 19 dispăruți în incendiul violent de la Valencia FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de proporții a ucis cel puțin patru persoane într-un bloc rezidențial din orașul spaniol Valencia, anunță serviciile de urgență.19 persoane sunt dispărute, alte 14 sunt rănite.

UPDATE: Cel puțin patru morți după ce focul ca cuprins un bloc de locuințe în Valencia.

Pompierii au fost văzuți salvând oameni de la balcoane, iar nouăsprezece persoane ar fi încă dispărute.

Cel puțin 14 persoane, inclusiv șase pompieri și un copil mic, au fost rănite.

Vântul puternic a alimentat flăcările, dar există și suspiciuni că învelișul foarte inflamabil a permis focului să se răspândească rapid.

Peste 20 de echipaje de pompieri au luptat cu focul, iar vineri dimineața devreme blocul era o coajă uriașă înnegrită de foc. Oamenii au fost îndemnați să stea departe de zonă.

Clădirea conține 138 de apartamente și adăpostea 450 de rezidenți, a relatat ziarul El Pais, citând administratorul clădirii.

Rapoartele locale spunt că pompierii au salvat mai mulți rezidenți cu ajutorul macaralelor, inclusiv un cuplu care locuia la etajul șapte.

UPDATE: Cel puțin 14 persoane, inclusiv șase pompieri și un copil, au fost răniți. Flăcările continuă. Potrivit informațiilor din presa locală, pompierii au salvat mai mulți rezidenți folosind macarale, inclusiv un cuplu care locuia la etajul șapte, scrie BBC. 

Incendiul - care este în curs de desfășurare - s-a produs la un bloc de 14 etaje din cartierul Campanar și s-a extins la o clădire adiacentă.

Peste 20 de echipaje de pompieri se ocupă de incendiu, iar oamenii au fost îndemnați să nu se apropie de zonă.

Nu se știe câte persoane au fost rănite în urma incidentului, dar presa locală a relatat că este posibil ca oamenii să fie blocați în interior.

Un bărbat care locuiește la etajul al doilea al clădirii a declarat pentru La Sexta că flăcările au crescut rapid după ce a început incendiul.

"Focul s-a extins în doar 10 minute", a spus acesta, adăugând că este posibil ca materialele de pe fațada clădirii să fi provocat extinderea focului.

O femeie a declarat pentru TVE că a văzut pompierii încercând să salveze un adolescent blocat la primul etaj al clădirii.

Pompierii au fost chemați în jurul orei locale 17:30. Un spital de campanie a fost amenajat în zonă în caz de victime, a relatat RTVE.

Scriind pe X (fostul Twitter), premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat: "Consternat de teribilul incendiu dintr-o clădire din Valencia... Vreau să transmit solidaritatea mea tuturor persoanelor afectate și recunoașterea întregului personal de urgență deja desfășurat la fața locului."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite