Imagini cu Armata Ucraineană care distruge patru vehicule ale unui convoi blindat rusesc pe melodia „Last Christmas” | VIDEO

0
Publicat:

Un videoclip distribuit de o brigadă ucraineană arată distrugerea unui convoi de vehicule blindate rusești, și ilustrează tactica de apărare a ucrainenilor pe timp de iarnă, scrie Business Insider.

Momentul atacului ucrainenilor asupra convoiului blindat rusesc
Momentul atacului ucrainenilor asupra convoiului blindat rusesc FOTO Facebook Brigada 30

Videoclipul, filmat cu o dronă, arată cum primul dintre cele patru vehicule armate este lovit de o explozie. Apoi, se trece la o altă lovitură asupra vehiculului din spate, ceea ce le izolează practic pe cele două din mijloc.

Acestea își schimbă direcția - unul se întoarce, iar celălalt încearcă să accelereze - dar fiecare este eliminat de alte lovituri.

Imaginile, distribuite pe 28 decembrie și acompaniate ironic de melodia "Last Christmas" a trupei Wham!, prezintă acțiunile Brigăzilor Mecanizate 30 și 14 din apropiere de Kupiansk, în nord-estul Ucrainei, conform postării de pe Facebook a Brigăzii 30.

Potrivit Wall Street Journal, care a realizat o analiză detaliată a înregistrărilor brute și needitate, videoclipul arată un set tipic de tactici pentru brigăzile ucrainene.

Rușii încercau să preia controlul asupra localității Synkivka, la nord-est de Kupiansk, a declarat un comandant al batalionului pentru Wall Street Journal.

Convoiul cuprindea tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie și încerca să găsească un traseu îngust printr-un câmp de mine.

În imagini, soldații ruși pot fi văzuți mai târziu fugind către o grămadă de copaci uscați, care sunt și ei vizați de tirul ucrainean.

Videoclipul, arată publicația citată, este un exemplu al tacticilor pe care Ucraina le folosește pentru a opri forțele ruse în timpul campaniei de iarnă, în ciuda progresului limitat.

Imaginile arată, de asemenea, cum liniile defensive ale Rusiei - care includ câmpuri minate pe kilometri întregi pentru a împiedica forțele ucrainene să recucerească teritoriul - se dovedesc a fi o capcană pentru înaintarea armatei lui Putin.

La o lună după asalt, forțele ruse încearcă încă să avanseze spre Kupiansk, un nod crucial de cale ferată pentru regiune.

Volodimir Fito, purtător de cuvânt al Forțelor Terestre ale Ucrainei, a spus că "dușmanul a reușit doar să-și îmbunătățească puțin poziția tactică și o prezintă acum în mass-media sa ca pe capturarea Berlinului", conform Ukrainska Pravda.

Fito nu a oferit detalii cu privire la cât teritoriu a câștigat Rusia, spunând doar că au fost respinse 10 asalturi și că au avut loc acțiuni la Synkivka, Tabaivka, Terny și Yampolivka, negând informațiile rusești potrivit cărora Tabaivka ar fi fost capturată.

Armata rusă se comportă "cu iresponsabilitate", a spus el, adăugând că a "intensificat utilizarea vehiculelor blindate, desfășurând activ tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie."

"Având în vedere cantitatea de pierderi, vedem că acest lucru nu îi ajută în mod semnificativ", a continuat acesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite