Forţele terestre ruse intră în Ucraina dinspre Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tancuri ruseşti inscripţionate cu litera „Z” FOTO East2West
Tancuri ruseşti inscripţionate cu litera „Z” FOTO East2West

Forţele terestre ruse au intrat în Ucraina dinspre peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, au anunţat joi grănicerii ucraineni, potrivit AFP.

„Vehicule militare ruse, inclusiv blindate, au încălcat frontiera în regiunile Cernihiv (nord, la frontiera cu Belarus), Sumi (nord-est, la frontiera cu Rusia), Luhansk şi Harkiv (est, la frontiera cu Rusia)”, pe podul dintre penunsulă şi Ucraina continentală, anunţă grăniceri, care publică o înregistrare video în care apar vehicule marcate cu litera ”Z”.

Pe de altă parte, Rosaviatsia a anulat zborurile din sudul Rusiei, în apropiere de Ucraina şi la Marea Neagră, până la 2 martie, din cauza „situaţiei complicate din Ucraina”.

Zborurile au fost anulate joi pe aeroporturi ale unor oraşe mari din sudul Rusiei, situate în apropiere de Ucraina, unde Moscova a lansat o operaţiune militară, transmite AFP.

Rosaviatsia precizează că zborurile au fost anulate la Rostov-pe-Don, Krasnodar, Soci, Anapa, Gelendjik, Elista, Stavropol, Bolgorod, Briansk, Oriol, Kursk şi Voronej, toate situate în apropiere de Ucrana sau de Marea Neagră.

Zborurle au fost anulate, de asemenea, la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Potrivit Rosaviatsia, această decizie este motivată de ”situaţia complicată din Ucraina”, unde Moscova a lansat joi o operaţiune militară.

Aceste restricţii urmează să rămână în vigoare până la 2 martie, precizează agenţia rusă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite