Emmanuel Macron vorbește despre „război civil” în Franța dacă partidele extremiste ar câștiga alegerile

0
Publicat:

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat că partidul de extremă dreapta Adunarea Națională și partidul de extremă stânga Noul Front Popular, ambele favorite în alegerile parlamentare, riscă să aducă un război civil în Franța, relatează The Guardian.

Revoltă Macron FOTO Arhivă
Revoltă Macron FOTO Arhivă

Macron a declarat într-un podcast că politicile urmate de Adunarea Național, care apare pe primul loc în sondaje, privind criminalitate și imigranții, se bazează pe "stigmatizare și divizare".

"Cred că soluțiile oferite de extrema dreaptă ies din discuție, pentru că pun oamenii în diferite categorii bazate pe religie, sau origine, iar acest lucru duce la divizare și la război civil", a declarat Macron.

Președintele francez a criticat totodată și partidul de extremă stânga, Noul Front Popular.

"Și acesta este la fel, există un război civil în spate, pentru că judeci oamenii strict după religia lor, sau comunitatea din care fac parte, ceea ce este un mod prin care justifici izolarea lor de comunitatea națională, și în acest caz vei avea parte de război civil cu cei care nu îți împărtășesc valorile", a adăugat Macron.

Întrebat ce părere are despre afirmațiile făcute de Macron, președintele partidului Adunarea Națională, Jordan Bardella, care ar putea deveni prim-ministru dacă formațiunea sa câștigă aegerile, a declarat că "un președinte nu ar trebui să spună astfel de lucruri."

Declarațiile lui Macron au fost făcute la doar câteva ore după ce Adunarea Națională și-a publicat programul pentru alegeri, în care promite să limiteze migrația și să elimine dreptul la naționalitate pentru copiii născuți și crescuți în Franța de părinți cu cetățenie străină.

La eveniment, care a avut loc la Paris, Bardella a declarat că prioritatea pe termen lung a partidului este să "pună Franța pee picioare" prin introducerea unei legi pe care el o consideră "o necesitate împotiva ideologiilor islamiste".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite