Video Protest în Paris: De ce amenință francezii că vor folosi Sena drept toaletă publică VIDEO

0
Publicat:

Locuitorii Parisului amenință că își vor face nevoile în Sena în semn de revoltă față de cheltuielile excesive ale statului pentru curățarea râului.

Protest inedit la Paris: „Mă c*c în Sena” - Foto X(ex Twitter)
Protest inedit la Paris: „Mă c*c în Sena” - Foto X(ex Twitter)

Într-o manifestare de nemulțumire inedită, parisienii amenință să își facă nevoile în râul Sena, exprimându-și frustrarea față de investițiile masive ale autorităților locale în curățarea apei, în contextul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice. Sub sloganul provocator #JeChieDansLaSeineLe23Juin ("Mă c*c în Sena pe 23 iunie"), parizienii protestează împotriva priorității acordate acestor cheltuieli, în detrimentul problemelor sociale urgente.

Peste 1,4 miliarde de euro au fost deja cheltuiți pentru îmbunătățirea calității apei, care rămâne încă nesigură pentru activități sportive planificate în cadrul Jocurilor Olimpice, inclusiv triatlon și înot în ape deschise. Această acțiune de protest își propune să genereze o dezbatere publică constructivă despre alocarea echitabilă a resurselor financiare și necesitatea soluțiilor eficiente pentru problemele sociale și de mediu.

Conform Sky News,  edilul capitalei franceze, Anne Hidalgo, ar fi trebuit să înoate duminică în Sena pentru a dovedi că apa este suficient de curată pentru sportivii olimpici, însă a amânat acțiunea până după alegerile legislative din iulie.  

Atât primarul Parisului, Anne Hidalgo, cât și președintele Emmanuel Macron au promis inițial să înoate în Sena pentru a demonstra cât de curată e apa. Aceste promisiuni nu au reușit să calmeze spiritele în rândul protestatarilor.

Obiectivele protestului parizian

Organizatorii subliniază că intenția nu este de a polua râul, ci de a atrage atenția asupra nevoilor ignorate și a cheltuielilor controversate. Cu un site dedicat și un slogan provocator,„Ei ne-au băgat în r***t, este rândul lor să se bage în ra***ul nostru”, protestul vrea să atragă atenția asupra nevoilor sociale și mediului înconjurător.

Un raport recent, publicat cu cinci săptămâni înainte de startul primului eveniment de triatlon, a dezvăluit că apa râului Sena din Paris este încă prea contaminată pentru înot. Marc Guillaume, prefectul regiunii pariziene, a confirmat prezența nivelurilor ridicate de bacterii, inclusiv E.coli, care depășesc standardele necesare pentru Jocurile Olimpice ce sunt programate să înceapă la 26 iulie, relatează Hotnews.

Problema calității apei în Sena a fost persistentă de la ultimele Jocuri Olimpice din Paris din cauza nivelurilor ridicate de bacterii. Înotul este interzis în majoritatea zonelor încă din 1923 din cauza canalizării insuficiente care permite scurgeri de ape uzate în râu. Recent, a fost inaugurat un bazin echivalent cu 20 de piscine olimpice pentru a îmbunătăți situația înaintea competițiilor de înot, potrivit Forbes.

Jocurile Olimpice de la Paris

Jocurile Olimpice de vară din 2024 sunt programate să se desfășoare la Paris, marcând întoarcerea evenimentului sportiv de talie mondială în "Orașul Luminilor" după o pauză de 100 de ani. Această ediție a Jocurilor promite să aducă împreună atleți din întreaga lume într-un peisaj urban iconic. Parisul se pregătește intens pentru a găzdui sportivi și spectatori într-o atmosferă de festivitate și competiție de înalt nivel.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite