„Drama“ unui oligarh rus: Iahtul său este blocat în Norvegia pentru că nimeni nu vrea să îi vândă combustibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto superyachtnews.com
Foto superyachtnews.com

Superyacht-ul unui oligarh rus este în prezent blocat la un doc din Norvegia, deoarece nimeni nu este dispus să-i vândă combustibil, scrie Fox 5, precizând că proprietarul iahtului „Ragnar” este un fost agent KGB, apropiat al lui Vladimir Putin.

Potrivit National Public Radio, iahtul Ragnar, cu o lungime de 68 de metri, este deţinut de Vladimir Strzhalkovsky, un fost agent KGB cu legături cu preşedintele rus Vladimir Putin.

În timp ce mulţi dintre oligarhi Rusiei şi-au văzut bunurile de peste mări confiscate sau îngheţate ca parte a mai multor runde de sancţiuni care vizează pedepsirea lui Putin şi a apropiaţilor pentru invadarea Ucrainei, Strzhalkovsky nu se află în prezent pe nicio listă de sancţiuni şi echipajul iahtului nu este rus.

Într-un materialt al radiodifuzorului public norvegian NRK, căpitanul navei înmatriculate în Malta spune că pur şi simplu nu găseşte pe nimeni care să-i vândă combustibil pentru a se întoarce acasă.

Scrisoare disperată a căpitanului navei

Căpitanul navei a trimis unui post local o scrisoare în care acuză că este discriminat de furnizorii locali de combustibil, scrie superyachtnews.com.

„Iahtul Ragnar nu a putut părăsi Norvegia din cauza discriminării din partea furnizorilor locali de combustibil, care refuză să alimenteze. Am suferit o discriminare suplimentară din partea primarului din Narvik şi a guvernului norvegian, care sunt de acord că este OK să alimenteze flota de pescuit rusă şi să le permită să opereze nestingherite în apele şi porturile norvegiene, deoarece aceasta reprezintă 20% din economia Norvegiei de Nord. (...)

Ca echipaj occidental, suntem foarte dezamăgiţi de standardele duble pe care anumiţi factori ai Norvegiei le-au impus iahtului şi echipajului. Pe de altă parte, am dori să mulţumim angajaţilor portului şi poliţiei pentru sprijinul şi înţelegerea lor continuă. (...)

Iahtul şi beneficiarul său final nu sunt pe lista de sancţiuni europene sau britanice”, scrie căpitanul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite