Cum se simte Papa Francisc, după o operație ce a durat trei ore. Avertismentul medicilor

0
Publicat:

Papa Francisc și-a petrecut noaptea internat în spitalul Gemelli din Roma, după o intervenție chirurgicală la care a fost supus miercuri, 7 iunie, a transmis Vaticanul, citat de Reuters.

Papa Francisc se recuperează după o intervenție chirurgicală FOTO Profimedia
Papa Francisc se recuperează după o intervenție chirurgicală FOTO Profimedia

Momentan, lucrurile par să decurgă favorabil, în ceea ce privește starea de sănătate a Suveranului Pontif.

Noaptea a decurs bine, mai multe informaţii vor urma la sfârşitul dimineţii”, a transmis joi dimineață, 8 iunie, serviciul de presă al Vaticanului, într-un comunicat.

Papa Francisc, în vârstă 86 de ani, a suferit miercuri o operație la spitalul Gemelli din Roma, pentru a repara o hernie, cauzată cel mai probabil de cicatrici de la o operație din 2021. Operația „a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii”, mai precizează Vaticanul în același comunicat.

Ce spun medicii

Papa Fancis a suferit o laparotomie, o intervenție chirurgicală abdominală deschisă, după ce în iulie 2021, i s-a îndepărtat o parte a colonului. Potrivit medicilor, Papa avea ocluzii intestinale dureroase, care deveneau din ce în ce mai frecvente.

Medicii au spus că intervenția a fost un succes, în așa fel încât nu vor exista limitări de călătorie și alte activități, după ce Suveranul Pontif își revine.

Doctorul Sergio Alfieri, chirurgul-șef care l-a operat pe Papa la spitalul Gemelli, a spus, într-o declarație de presă, că acesta a reacţionat bine la anestezia generală şi se aşteaptă să rămână internat timp de 5-7 zile.

În declarațiile de presă, de după operație, Alfieri a avertizat că, deși este puternic, Papa este în vârstă și, recent, a avut bronșită, motiv pentru care vor fi toate măsurile de precauție necesare, cu privire la momentul externării.

Aceasta este cea de-a treia spitalizare pentru Papa Francisc, de când cardinalii l-au ales pe argentinian, în 2013, ca prim papă latino-american din istorie.

Papa Francis are două călătorii planificate pentru această vară, în Portugalia, îm perioada 2-6 august pentru a participa la Ziua Mondială a Tineretului și pentru a vizita Altarul din Fatima și în Mongolia, între 31 august- 4 septembrie, țara fiind unul dintre cele mai îndepărtate locuri în care a călătorit.

Alfieri a spus că nu vede niciun motiv medical pentru care Papa ar trebui să-și schimbe programul dacă recuperarea merge bine. Vaticanul a declarat că toate audiențele private și generale ale Papei au fost anulate până pe 18 iunie, ca măsură de precauție.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite