Copiii lui Silvio Berlusconi acceptă testamentul: Cum se împarte averea fostului premier italian

0
Publicat:

Cei cinci copii ai fostului premier italian și magnat mass-media, Silvio Berlusconi, au acceptat, în totalitate, conținutul testamentului tatălui lor, potrivit unor informații furnizate de Agenția Națională de Știri a Italiei (ANSA).

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi FOTO Getty Images
Fostul premier italian, Silvio Berlusconi FOTO Getty Images

Testamentul, care a fost subiectul unor discuții intense și negocieri, nu a acordat niciunuia dintre cei cinci copii control exclusiv asupra imperiului de afaceri și a altor bunuri ale lui Berlusconi. În schimb, el a stabilit că cei doi copii ai săi din prima căsătorie, Pier Silvio și Marina, vor deține, în mod egal, 53% din acțiunile holdingului familiei, Fininvest. Restul acțiunilor vor fi împărțite între cei trei copii ai săi din a doua căsătorie: Barbara, Eleonora și Luigi Berlusconi.

Marina Berlusconi, în prezent președinta Fininvest, și Pier Silvio Berlusconi, CEO-ul companiei de media Mediaset, se vor ocupa împreună de managementul afacerilor familiei, continuând astfel moștenirea de afaceri a tatălui lor.

Potrivit surselor citate de ANSA, un grup de avocați și consultanți financiari au lucrat intens pentru a clarifica detaliile testamentului după moartea lui Silvio Berlusconi, în data de 12 iunie a acestui an.

Cei cinci moștenitori, de acord cu testamentul

Cei cinci moștenitori urmează să se reunească marți, la vila fostului premier din Arcore, lângă Milano, pentru a semna un document prin care își exprimă acordul cu privire la testamentul tatălui lor. Aceast lucru înseamnă că niciunul dintre copii nu a solicitat un inventar separat al averii, ceea ce ar fi întârziat și mai mult procesul de împărțire a bunurilor.

În plus, în conformitate cu testamentul, Silvio Berlusconi a lăsat 100 de milioane de euro ultimei sale partenere, deputata Marta Fascina, în vârstă de 33 de ani, și tot 100 de milioane de euro fratelui său, Paolo.

În plus, el a acordat 30 de milioane de euro fostului său consilier apropiat, Marcello Dell'Ultri, care a fost condamnat la patru ani de închisoare și unul de arest la domiciliu pentru fraudă și asociere cu mafia.

Averea netă a lui Silvio Berlusconi, la momentul descesului său, a fost estimată la peste șase miliarde de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite