Condițiile lui Putin pentru începerea negocierilor de pace cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia este deschisă dialogului cu Ucraina, cu condiţia ca autorităţile de la Kiev să accepte „noile realităţi teritoriale” generate de război, i-a transmis joi preşedintele rus Vladimir Putin omologului său turc Recep Tayyip Erdogan.

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Potrivit unui comunicat al Kremlinului, Vladimir Putin „a reiterat” într-o discuție la telefon cu Recep Tayyip Erdogan că „Rusia este deschisă unui dialog serios, cu condiţia ca autorităţile de la Kiev să se conformeze cererilor binecunoscute şi exprimate în nenumărate rânduri şi să ţină cont de noile realităţi teritoriale”.

Liderul de la Kremlin a cerut practic recunoașterea anexării a patru regiuni ucrainene în urma declanșării invaziei ruse, și anume Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Rusia pretinde aceste regiuni cu toate că nu le ocupă în totalitate.

Anterior, președinția turcă a transmis că Recep Tayyip Erdogan i-a spus lui Vladimir Putin că eforturile de pace în războiul din Ucraina ar trebui să fie susţinute de o încetare unilaterală a focului şi de o „viziune privind o soluţie corectă”.

Armata rusă a lansat la 24 februarie 2022 o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite