Avion prăbuşit în Franţa. Victime din 15 ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion prăbuşit în Franţa. Echipele de intervenţie au început operaţiunea de recuperare a victimelor FOTO AP
Avion prăbuşit în Franţa. Echipele de intervenţie au început operaţiunea de recuperare a victimelor FOTO AP

Avion prăbuşit în Franţa. Premierul francez, Manuel Valls, a anunţat miercuri că victimele accidentului aviatic produs marţi în sudul Franţei sunt din 15 ţări, dar compania Lufthansa şi autorităţile spaniole şi germane verifică diferitele naţionalităţi şi spreră să furnizeze, cât mai repede posibil, toate informaţiile.

Avionul Airbus A320 decolase marţi dimineaţă de pe aeroportul El Prat din Barcelona având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, destinaţia fiind Dusseldorf. Dintre cele 150 de persoane decedate în urma prăbuşirii avionului, sunt cel puţin 72 de germani — potrivit companiei Germanwings. 

„Până în prezent am identificat 49 de victime spaniole“, a declarat Francisco Martinez, secretar de stat pentru securitate în guvernul spaniol. 

Avion prăbuşit în Franţa. Lista pasagerilor, incompletă

Într-o întâlnire cu ziariştii, şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius a spus că „principalele naţionalităţi ale victimelor sunt germană şi spaniolă“. 

„Există naţionalităţi confirmate, respectiv argentiniană, australiană, belgiană, britanică, columbiană, daneză, israeliană, japoneză, marocană, mexicană şi olandeză“, a precizat Fabius. 

La rândul său, premierul francez Manuel Valls a evocat printre victime şi „un american“. 

„Încă nu există o listă definitivă, dar acest lucru are legătură cu procedurile companiilor aeriene. În mod normal, cel care trebuie să dea aceste informaţii este statul din care pleacă avionul companiei aeriene, în acest caz Spania, însă trebuie făcute şi verificări“, a explicat Fabius. 

Avion prăbuşit în Franţa. Cauzele tragediei, necunoscute

„Companiei Lufthansa şi autorităţilor spaniole le revine responsabilitatea de a furniza toate aceste date, sper cât mai rapid posibil“, a afirmat la rândul său Manuel Valls. 

După ce a traversat zone cu turbulenţe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spaţiul aerian francez, unde condiţiile meteo erau optime. Deasupra Alpilor Francezi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10.53 (09.53 GMT), moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgenţă. 

Pe aceeaşi temă:

Avion prăbuşit în Franţa: 150 de persoane au murit în Alpii francezi

Detalii tehnice despre avionul Airbus A320-220

Avion prăbuşit în Franţa - al treilea cel mai grav din istoria ţării. Cele mai tragice accidente aviatice de pe teritoriul francez

Avion prăbuşit în Franţa: aeronava groazei s-a prăbuşit 9.500 de metri în 10 minute

Ce s-a întâmplat cu zborul Germanwings 4U9525

Avion prăbuşit în Franţa: Cei 16 elevi şi profesorii lor se întorceau dintr-un schimb de experienţă

O echipă de fotbal a evitat în ultima clipă îmbarcarea la bordul aeronavei

Avion prăbuşit în Franţa: O mamă şi fiul ei de opt luni se întorceau de la înmormântarea unei rude

Un fotbalist român şi-a schimbat în ultimul moment biletul şi a scăpat cu viaţă. Acelaşi noroc l-a avut şi Dorinel Munteanu în 1996

Aripi frânte: accident aviatic în Alpii francezi

Avion prăbuşit în Franţa: Posibile cauze ale tragediei aviatice din Alpii francezi

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite