Autorităţile din Ungaria au dat ca exemplu negativ un şofer român de TIR, după ce acesta a făcut accident de camion pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură Video
FOTO Captură Video

Un clip video în care un TIR provoacă un accident la începutul lunii august după ce îi explodează o anvelopă pe o autostradă din Ungaria s-a viralizat pe internet, iar Ministerul Tehnologiei şi Industriei din ţara vecină a explicat riscurile la care se expun şoferii acestor autovehicule, scrie Index.hu.

La începutul lunii august, un TIR care se deplasa pe autostrada M3 din Ungaria a avut o explozie la o anvelopă. Camionul scăpat de sub control a trecut prin bariera care separa sensurile de mers, a ajuns pe contrasens şi a rupt încă o barieră, oprindu-se în afara carosabilului. Accidentul rutier a fost lipsit de victime, însă traficul rutier a fost întrerupt temporar pe autostradă, potrivit Digi24. 

Ministerul Tehnologiei şi Industriei din Ungaria a explicat într-o postare pe Facebook de ce s-a produs accidentul, dând exemplul unui camion condus de un şofer român. Astfel, la sfârşitul lunii iulie, angajaţii Departamentului de Control al Traficului Rutier au oprit camionul la mică distanţă de frontiera cu România, în Ártánd, şi l-au examinat. S-a descoperit că una dintre anvelopele ansamblului rutier era atât de uzată încât lipseau bucăţi întregi de cauciuc din ea, iar banda de rulare era deteriorată grav.

Şoferului i s-a permis continuarea deplasării după înlocuirea anvelopei în cauză, dar şi după plata unei amenzi în valoare de 300.000 de forinţi (3660 de lei).

VIDEO

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite