Armata rusă susține că a ucis peste 600 de soldați ucraineni în bombardamente de represalii față de măcelul de la Makiivka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata rusă susţine că a lansat mai multe lovituri asupra unor cazărmi militare din orașul Kramatorsk, în estul Ucrainei, şi a produs pierderi grele adversarului său drept represalii față de bombardamentul de la Makiivka.

Kramatorsk: clădire distrusă în urma unui bombardament rusesc FOTO EPA-EFE
Kramatorsk: clădire distrusă în urma unui bombardament rusesc FOTO EPA-EFE

„Drept răspuns la lovitura criminală a regimului de la Kiev în primele minute ale lui ianuarie 2023, forţele ruseşti au lansat o operaţiune de represalii”, a anunţat Ministerul rus al Apărării în raportul său cotidian, precizând că a lovit două cazărmi din Kramatorsk.

Comunicatul nu oferă informații despre data precisă a acestei lovituri.

Potrivit Reuters, bilanţul avansat de Ministerul rus al Apărării este de peste 600 de morţi. Totuși, agenţia de ştiri britanică precizează însă că nu a putut verifica această informaţie.

Potrivit autorităţilor ucrainene, oraşul Kramatorsk a fost lovit cu şapte rachete în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Alte două rachete au vizat oraşul vecin Kostiantinivka.

Jurnalişti ai AFP prezenţi la Kramatorsk au auzit sâmbătă cel puţin patru explozii înainte de miezul nopţii.

Armata rusă a prezentat această lovitură drept o răzbunare pentru atacul de la Makiivka, oraș situat într-un teritoriu separatist pro-rus din estul Ucrainei.

Armata ucraineană a vizat un loc de cazare temporară a soldaţilor ruşi, provocând, potrivit Moscovei, moartea a cel puţin 89 de militari. Kievul evocă un bilanț de câteva sute de morți.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite