Moscova plănuiește o campanie de mobilizare mai amplă decât cea din toamnă, susține Kievul

0
Publicat:

Rusia plănuiește să recruteze încă 500.000 de bărbați pentru războiul pe care îl poartă împotriva Ucrainei, afirmă oficiali din serviciile de informații ale armatei ucrainene.

Recruți ruși FOTO Twitter
Recruți ruși FOTO Twitter

Potrivit lui Andrii Cerniak, un oficial din spionajul militar ucrainean, eforturile de recrutare vor începe din data de 15 ianuarie, odată cu încheierea vacanței de iarnă din Rusia, și se vor concentra pe marile orașe, inclusiv centrele industriale strategice.

„Acest lucru va avea un impact foarte negativ asupra economiei ruse, care suferă deja”, a subliniat el, citat de Politico.

O declarație în acest sens a făcut și Vadim Skibițki, adjunctul șefului Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării. Potrivit lui Skibițki, recruții vor fi implicați într-un șir de ofensive rusești în primăvară și vară în estul și sudul țării.

„Ei (rușii, n. red.) pun accentul pe numărul de oameni și echipamente și speră să ne copleșească”, a precizat Skibițki.

În opinia sa, acesta este un ultim efort de război din partea Rusiei, iar rezistența Ucrainei va depinde de ajutoarele militare din Occident.

„Dacă Rusia pierde de data aceasta, atunci Putin se va prăbuși”, a apreciat acest oficial ucrainean de rang înalt.

În septembrie, liderul de la Kremlin Vladimir Putin a decretat o mobilizare parțială în vederea recrutării a 300.000 de bărbați pentru războiul din Ucraina. Moscova a anunțat atingerea pragului de încorporare la sfârșitul lunii octombrie, dar nu a pus capăt oficial mobilizării. Cu toate acestea, a negat că ar plănui un nou val de mobilizare, susținând că doar 150.000 din bărbații recrutați în septembrie și octombrie au fost trimiși la lupte, în timp ce restul se află în tabere de antrenament.

Însă unii bloggeri militari ruși suspectează la rândul lor că Moscova intenționează să se dedea unei noi campanii de mobilizare nepopulare în Rusia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite