Siropuri pentru tuse, preparate în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când sistemul imunitar este scăzut, te poţi îmbolnăvi cu uşurinţă, iar perioada de refacere poate fi mai lungă decât în mod obişnuit. Însă, terapia cu siropuri din plante te ajută să scapi mai repede de neplăcerile cauzate de vremea rea.

Obţinute din plante, prin macerare sau fierbere, siropurile sunt extrem de benefice pentru organism când luptă împotriva răcelii sau a unor infecţii respiratorii, cât şi în perioada de creştere a rezistenţei.

Sirop de ciuboţica-cucului

Planta conţine substanţe active cu acţiune expectorantă şi de fluidizare a secreţiilor bronşice, fiind de ajutor în bronşite, dar şi în răceli, graţie conţinutului mare de vitamina C şi minerale, precum potasiu şi calciu. Siropul se prepară astfel: rădăcina uscată de ciuboţica-cucului se macină fin cu ajutorul unei răşniţe de cafea, după care se toarnă într-un borcan până când se umple o treime, iar restul se completează cu miere polifloră. Compoziţia se amestecă bine în fiecare zi, timp de 4 săptămâni, după care poate fi folosit.  Siropul obţinut se păstrează la frigider. Se iau 2 linguri ca atare sau în ceai expectorant, de 2-3 ori pe zi.  

Mai multe siropuri benefice pe care le poţi prepara în casă găseşti pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite