Scapă de durerile de cap fără medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate dintre români suferă de dureri de cap şi de migrene cel puţin o dată pe lună, spun statisticile. 50% dintre aceştia au astfel de dureri în fiecare săptămână. Atunci când nu ascund boli grave, aceste dureri pot fi tratate fără medicamente, cu ajutorul plantelor şi a unor suplimente naturale.

Ghimbirul

Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, ghimbirul este unul dintre cei mai puternici aliaţi naturali împotriva durerilor de cap. Este eficient împotriva cefaleelor, dar şi a migrenelor.

O soluţie rapidă, care dă rezultate în 30 de minute, este infuzia din rădăcină de ghimbir. Pui o linguriţă de rădăcină de ghimbir ras într-o cană, peste care torni apă clocotită, apoi laşi la infuzat aproximativ un sfert de oră.

Brusturele 

Brusturele este o altă plantă cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii. Cercetărorii de la Universitatea din Minnesota au descoperit că acesta este indicat pentru prevenirea migrenelor. Este indicat să consumi 75 de miligrame de extract din rădăcină de brusture, de două ori pe zi.

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii te ajută să scapi de durerile de cap

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite