Șase semne timpurii ale menopauzei. Unele femei sunt mai predispuse, când trebuie să te îngrijorezi

0
Publicat:

Pentru femeile care se apropie de vârsta menopauzei, bufeurile și transpirațiile nocturne sunt printre cele mai frecvente simptome, dar nu singurele. Există șase simptome timpurii ale menopauzei despre care poate nu știai.

Șase semne care anunță menopauza FOTO Adevărul
Șase semne care anunță menopauza FOTO Adevărul

Modificarea lungimii ciclului

Tranziția la menopauză nu este o experiență universală. Unele femei încep la 30 de ani, în timp ce altele pot rezista până la 50 de ani;  Menopauza este o parte inevitabilă a vieții pentru femeile care au menstruație.

Primul semn că începeți să intrați în perimenopauză este legat de ciclurile care devin puțin mai dese”, spune dr. Michelle Jacobson, medic obstetrician/ginecolog și specialist în menopauză la Women's College Hospital, conform Yahoo News .

 „Dacă ciclurile tale erau anteriorregulate, la 28 de zile, acum ar putea apărea cu o săptămână mai devreme, ceea ce înseamnă că ai o menstruație la fiecare 21 de zile.”

Perimenopauza sau tranziția la menopauză poate dura câțiva ani înainte ca ovarele să nu mai elibereze ovule, ceea ce, în medie, are loc la vârsta de 51 de ani.

Uscăciune și secreții vaginale

Semnele timpurii ale perimenopauzei pot include uscăciune vaginală sau o modificare a secreției vaginale”, explică Jacobson. În timpul menopauzei, scăderea nivelului de estrogen reduce cantitatea de lichid disponibil, iar lubrifierea naturală a vaginului nu mai este la cote optime. De asemenea, vaginul este mai puțin elastic și mai subțire.

Perturbarea somnului

Pe măsură ce nivelurile de estrogen și progesteron scad în timpul menopauzei, „unele femei pot observa o întrerupere a somnului”, spune Jacobson. În timp ce transpirațiile nocturne sunt printre cele mai discutate semne, orice „schimbare a modului în care dormiți” ar putea fi un indiciu al perimenopauzei.

Schimbări de dispoziție

Schimbările de dispoziție, cum ar fi sentimentele de depresie și anxietate, pot fi, de asemenea, indicatori ai perimenopauzei. Ceva la care trebuie să fiți atenți este mobilitatea dispoziției, „unele persoane sunt mai predispuse să plângă, [de exemplu] la reclame la televizor sau la lucruri care nu i-ar fi făcut să plângă în trecut”, spune Jacobson.

Creștere în greutate

În timp ce menopauza în sine nu provoacă creștere în greutate, este posibil să vă îngrășați. „Unele femei vor observa că atunci când ajung la 40 de ani au probleme în a-și menține aceeași greutate corporală, chiar dacă fac aceleași lucruri pe care le-au făcut înainte.” spune Jacobson. În plus, femeile care sunt supraponderale „de asemenea, tind să sufere de bufeuri serioase și transpirații nocturne”.

Probleme de sănătatea care influențează menopauza

Istoricul familiei tale are un impact semnificativ asupra momentului și modului în care experimentezi menopauza, așa că, deși acestea sunt simptome comune, este posibil să nu se aplice în cazul tău. În plus, anumite proceduri chirurgicale, inclusiv histerectomiile, chimioterapia și chiar anemia pot juca un rol în momentul în care treceți prin menopauză.

Jacobson recomandă tuturor celor care se confruntă cu simptome de menopauză prematură înainte de vârsta de 40 de ani să discute cu medicul lor pentru a putea fi investigat. 

Menopauza, conform Organizației Mondiale a Sănătătii, se instalează între vârsta de 40 și 55 de ani, considerându-se vârsta de 51 de ani ca fiind o vârstî medie. Dacî menopauza se instalează până în 40 de ani este vorba de menopauza precoce sau timpurie și necesită tratament. De asemenea, dacă menopauza nu se instalează pânî la vârsta de 55 de ani, femeile trebuie să facă analize amănunțite deoarece exista riscul de hiperplazie de endometru sau cancer de sân.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite