Mituri despre acnee

0
Publicat:

Acneea este o afecțiune comună a pielii, cu care mulți oameni se confruntă, în diferite etape ale vieții. Odată cu popularizarea informațiilor despre îngrijirea pielii și tratamentele disponibile, au apărut și numeroase mituri legate de aceasta. Este important să distingem însă, între mit și realitate, pentru a putea aborda corect problema.

Este important să distingem între mit și realitate, când vine vorba de acnee
Este important să distingem între mit și realitate, când vine vorba de acnee

8 mituri despre acnee și de ce nu sunt reale

1. Acneea apare doar în adolescență

Acneea poate afecta oamenii de toate vârstele, nu doar adolescenții. De fapt, mulți adulți se confruntă cu acnee persistentă sau au recurențe sporadice. Un studiu, la care au participat 1.000 de adulți, a demonstrat că această problemă apare la 50% dintre femeile cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, la 35% la cele care au între 30 și 39 de ani și într-un procent de 26% la femeile trecute de 40 de ani.

2. Acneea apare din cauza igienei necorespunzătoare

Acneea nu este rezultatul igienei slabe. De fapt, spălarea excesivă și utilizarea agresivă a produselor de curățare pot irita pielea și agrava acneea.

3. Machiajul agravează acneea

În realitate, depinde de machiaj, pentru că alegerea unor produse potrivite poate fi chiar benefică pentru ten. Este adevărat că anumite produse cosmetice pot bloca porii și provoca apariția coșurilor. Pentru un ten acneic, specialiștii recomandă un fond de ten pudră, pe bază de minerale, care să conțină siliciu, dioxid de titan și oxid de zinc, întrucât ele absorb excesul de sebum.

4. Alimentele grase și ciocolata cauzează acnee

Studiile nu au furnizat dovezi concludente că alimentația grasă sau consumul de ciocolată provoacă acnee. Însă, anumite alimente pot avea un impact individual asupra sănătății pielii. În cazul ciocolatei, problema este conținutul său de lapte și zahăr. Ciocolata neagră, cu un conținut de cacao de minim 70%, poate fi consumată fără grijă de persoanele care se luptă cu acneea.

5. Expunerea la soare vindecă acneea

Expunerea excesivă la soare poate determina, temporar, o îmbunătățire a aspectului acneei, dar în cele din urmă poate agrava afecțiunea și poate cauza alte probleme de sănătate a pielii.

6. Stoarcerea și spargerea coșurilor ajută la vindecarea acneei

Stoarcerea sau spargerea coșurilor poate duce la inflamație, infecție și cicatrici permanente. Este recomandat să eviți să le atingi și să consulți un specialist în îngrijirea pielii pentru tratamente adecvate.

7. Acneea este rezultatul lipsei de hidratare

Deshidratarea nu cauzează acneea în sine, dar o hidratare corespunzătoare poate contribui la menținerea sănătății și echilibrului pielii.

8. Acneea va dispărea de la sine, în timp

Acneea poate necesita tratament adecvat și continuu pentru a fi controlată eficient. Este important să consulți un dermatolog pentru a primi recomandări personalizate și a evita complicațiile pe termen lung.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite