Locurile cu cel mai curat aer din România

0
0
vacanta la munte
Localitatea Poiana M─ârului, situat─â la mai pu┼úin de 150 km de Timi┼čoara, se num─âr─â printre locurile unde aerul este foarte curat

De c├óte ori nu ┼úi-ai dorit s─â respiri aer proasp─ât, dincolo de blocurile de beton ┼či ┼úevile de e┼čapament? Tocmai de aceea am alc─âtuit o list─â cu zonele cu cel mai curat aer din Rom├ónia, unde s─â po┼úi evada ori de c├óte ori sim┼úi nevoia de aer proasp─ât ┼či lini┼čte.

Locurile cu cel mai curat aer din România: Poiana Mărului

La mai pu┼úin de 150 de kilometri de Timi┼čoara se afl─â Poiana M─ârului, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat. Zona este situat─â la 700 de metri altitudine, str─âjuit─â de Mun┼úii ┼óarcu ┼či Muntele Mic.

Aici, calitatea aerului este asigurat─â de patru componente esen┼úiale: ozonul, ionizarea negativ─â, aerosolii naturali ┼či puritatea. ├Än plus, cercet─âtorii francezi sus┼úin c─â aerul din Poiana M─ârului este mai curat ca cel din zona Cascadei Niagara, adic─â ionizarea este de 10 ori mai mare, ea fiind benefic─â pentru s─ân─âtate ┼či prevenind anumite boli.

Astfel, ionizarea negativ─â contribuie la u┼čurarea trecerii oxigenului din aer ├«n s├ónge, influen┼úeaz─â favorabil ritmurile respiratorii ┼či cardiace ┼či tulbur─ârile endocrine de tot felul sau pe cele de metabolism.

Descoper─â pe clicksanatate.ro ┼či alte locuri din ┼úar─â unde aerul nu este poluatUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite