Cele mai curate ţări din Europa: Elveţia, pe locul întâi în ceea ce priveşte calitatea vieţii şi a apei potabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norvegia se află printre cele mai curate ţări din Europa FOTO askushowto.com
Norvegia se află printre cele mai curate ţări din Europa FOTO askushowto.com

Printre cele mai curate ţări din Europa se numără Norvegia, Suedia, Austria şi Cehia, în fruntea clasamentului european, dar şi mondial aflându-se Elveţia.

Zi de zi, lumea este poluată de monoxidul de carbon emanat de automobile sau de fabrici. Din cauza poluării, lumea este supusă efectului de seră şi devine de-a dreptul fatală pentru oameni şi animale deopotrivă. Totuşi, există ţări care reuşesc să combată cu succes poluarea. De exemplu, Elveţia nu este doar cea mai curată ţară din Europa, ci şi din lume.

Curăţenia unei ţări este determinată şi de atitudinea oamenilor faţă de poluare. În topul celor mai curate ţări din lume, continentul european este cel mai prezent, opt din zece ţări curate fiind europene, potrivit Indexului de performanţă în mediu, realizat pentru anul 2014.

Iată care sunt cele mai curate ţări din Europa!

Norvegia – rece şi foarte puţin poluată

Norvegia este una dintre cele mai reci şi mai puţin poluate ţări din lume. Ţara scandinavă are şi una dintre cele mai puternice economii din lume. În ceea ce priveşte calitatea vieţii, Norvegia se află pe al treilea loc la nivel mondial. Deşi a scăzut puţin faţă de anii trecuţi, Norvegia şi-a păstrat locul printre cele mai curate ţări din Europa, dar şi din lume.

cele mai curate tari din europa norvegia
cele mai curate tari din europa norvegia

Suedia, ţara bogată, fericită şi curată

Suedia este o altă parte a peninsulei scandinave renumită pentru nivelul său ridicat de curăţeni atât în Europa, cât şi în lume. Suedia este una dintre cele mai fericite şi bogate ţări, iar suedezii au o speranţă de viaţă mare tocmai datorită atmosferei curate.

cele mai curate tari din europa suedia
cele mai curate tari din europa suedia

Cele mai curate ţări din Europa: Austria

Austria a reuşit să intre în topul mondial al celor mai curate ţări, aflându-se pe locul al optulea. Având un mediu curat şi plină de monumente istorice, Austria este printre cele mai curate ţări din Europa, cu o rată scăzută a poluării, cu un mediu de muncă şi de sănătate foarte bun.

cele mai curate tari din europa austria
cele mai curate tari din europa austria

Cele mai curate ţări din Europa: Spania

Spania, localizată în sud-vestul Europei, este o ţară curată, având o rată a poluării printre cele mai mici din lume, nu doar din Europa.

cele mai curate tari din europa spania
cele mai curate tari din europa spania

Cele mai curate ţări din Europa: Germania

Germania şi-a depăşit norma privind determinarea de a intra în topurile celor mai curate ţări din Europa şi nu numai: ţara şi-a redus drastic cota poluării şi a intrat chiar pe locul şase în indexul „curăţeniei“ mondiale.

cele mai curate tari din europa germania
cele mai curate tari din europa germania

Cele mai curate ţări din Europa: Republica Cehă

O altă ţară europeană renumită pentru curăţenia ei este Cehia. Ea este înconjurată de alte ţări intrate în topul curăţeniei, cum ar fi Germania la vest şi Austria la sud. În topul mondial al curăţeniei Cehia se află pe locul cinci. 

cele mai curate tari din europa cehia
cele mai curate tari din europa cehia

Cele mai curate ţări din Europa: Luxemburg

Luxemburgul, ţara care are o populaţie de doar 5 milioane de persoane, este una dintre cele mai bogate din lume. Luxemburg este o ţară stabilă, cu un indice al criminalităţii foarte scăzut şi cu o rată a poluării mult diminuată în ultimii ani.

cele mai curate tari din europa luxemburg
cele mai curate tari din europa luxemburg

Cea mai curată ţară din Europa (şi din lume): Elveţia

Elveţia mai este cunoscută şi drept „raiul pe pământ“, fiind nu doar cea mai curată ţară europeană, dar şi din toată lumea, potrivit Indexului de performanţă în mediu pe anul 2014. În ciuda faptului  că produce în masă ciocolată, fiind renumită şi pentru ceasurile ei, Elveţia mai este cunoscută şi ca având cea mai bună apă şi cea mai bună calitate a vieţii.

cele mai curate tari din europa elvetia
cele mai curate tari din europa elvetia
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite