Gutuia, un fruct de toamnă recomandat pentru un corp sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbarea anotimpului aduce pe piaţă noi fructe pe care este indicat să le căutăm, pentru a profita de prospeţimea lor şi de vitaminele pe care ni le oferă. Un produs al acestui sezon este gutuia, un aliment aromat cunoscut şi ca fructul Afroditei.

Consumul gutuilor poate aduce o serie de beneficii sănătăţii lucru datorat conţinutului bogat în substanţe minerale cum ar fi magneziul, fierul sau potasiul, dar şi cantităţi mici de cupru sal zinc.

Gutuile au un nivel ridicat de vitamina A si C, precum şi concentratii ceva mai mici de vitamina E. De asemenea, vitaminele care aparţin complexului de B-uri (B1, B2, B3, B6  B9) se găsesc în acest tip de fruct.

În medicina alternativa, gutuia este utilizata pentru a trata mai multe probleme de sănătate. Printre beneficiile acestor fructe putem aminti:

1.Neutralizează grăsimile

Persoanelor aflate în lupta împotriva kilogramelor în plus sau care doresc să ţină o cură de slăbire pot consuma gutui deoarece acestea conţin apă, acizi organici, pectine, protide, taninuri, vitamine şi minerale necesare pe durata unui regim alimentar. Însă, calitatea prin faptul că sunt fructe acide, acestea acţionează foarte bine în procesul de neutralizare a grăsimilor.

2.Stimulează funcţiile hepatice

În afecţiunile ficatului şi ale pancreasului, leacurile din gutui se numără printre cei mai buni aliaţi oferiţi de farmacia naturii. Uşoara aciditate a fructelor, dar şi substanţele cu efect antioxidant stimulează funcţiile hepatice şi imunitatea.

3.Înfrumuseţează tenul

Substanţele pe care le conţine gutuia, (vitaminele B1, B2, C, carotina,aminoacizii, uleiurile eterice îi minerale) netezesc ridurile şi hidratează tenul. Din acest motiv, aceste fructe pot fi atât consumate, precum şi folosite sub formă de creme.

4.Bune pentru igiena orală

Pulpa fructului poate fi folosită pentru frecarea dinţilor, în locul periuţei. Ulterior, se clăteşte gura cu suc de gutuie. În plus faţă de acest beneficiu, gargara cu suc de gutuie ajută în tratamentul unor afecţiuni bucale, cum sunt aftele şi gingivitele.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite