Două deserturi populare pe care să nu le mănânci niciodată seara: provoacă inflamații și creșteri ale glicemiei
0Deserturile sunt un deliciu pentru mulți, însă consumul lor seara poate duce la inflamații și creșteri bruște ale glicemiei, avertizează specialiștii.

Deși satisfac pofta de dulce, multe deserturi tradiționale sunt bogate în zaharuri rafinate, grăsimi nesănătoase și calorii goale. Consumul acestora în timpul serii poate avea efecte negative, deoarece organismul încearcă să se pregătească pentru odihnă, potrivit Shefinds.
Inflamația este adesea declanșată de ingredientele prelucrate, aditivii artificiali și excesul de zahăr, care pot perturba procesele naturale ale organismului.
Potrivit dieteticienilor, plăcintele și prăjiturile cu zahăr sunt cele care trebuie evitate seara.
Plăcinte
Unele plăcinte pot conține grăsimi trans sau niveluri ridicate de grăsimi saturate din unt, untură sau umpluturi procesate.
Organismul prioritizează odihna și repararea în timpul serii, astfel încât consumul de alimente grele și zaharoase, cum ar fi plăcintele, poate tensiona această funcție.
„Crusta de plăcintă este făcută cu mult unt, ceea ce o face să nu fie cea mai prietenoasă opțiune pentru cei care încearcă să slăbească. Crusta de plăcintă este, de asemenea, făcută din făină, care se descompune în zahăr, iar umplutura este adesea foarte dulce, ceea ce poate contribui la creșterea glicemiei”, spune Jeanette Giacinto, dietetician și consultant în nutriție.
Fursecuri cu zahăr
Fursecurile cu zahăr oferă puține fibre, proteine sau grăsimi sănătoase, care sunt esențiale pentru echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.
Fără acești nutrienți, zaharurile și carbohidrații din fursecuri sunt absorbiți și mai repede, amplificând, practic, potențialul lor inflamator.
Cu toate acestea, moderația este cheia. O prăjitură cu zahăr, consumată ocazional, nu va face rău. „Majoritatea fursecurilor cu zahăr au cel puțin 100 de calorii fiecare și sunt făcute cu unt sau ulei, ceea ce nu este teribil înnăscut dacă nu exagerezi”, avertizează Giacinto.