Dieta cu urzici: slăbeşti şi îţi tonifiezi corpul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urzicile au indicele glicemic mic.
Urzicile au indicele glicemic mic.

Frunzele verzi de urzică au o valoare nutritivă excelentă. Bogate în minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu) şi vitamine (A, B, C, E, K), ele suprimă pofta de mâncare, motiv pentru care sunt ideale în curele de slăbire.

Au indicele glicemic mic

Pentru că menţin nivelul zahărului din sânge, consumul regulat de urzici îţi conferă energia de care ai nevoie pentru a-ţi duce la îndeplinire toate treburile de peste zi. O cană de urzici opărite conţine doar 37 de calorii şi 0,1 g de grăsime, aşa că nu e de mirare că sunt recomandate persoanelor care vor să slăbească. Pe lângă asta, rădăcina de urzici are în compoziţie compuşi steroidici, polizaharide şi un grup de fitoestrogeni numiţi lignani. O combinaţie de histamină, serotonină şi colină, care se găseşte pe perişorii de pe frunze şi tulpini, este responsabilă de proprietăţile iritante ale plantei atunci când este culeasă fără protecţie.  

La ce e bun ceaiul de urzici

Nu este bun doar în dietă, ci este şi un excelent detoxificant pentru organism. Consumat de două pe zi, ceaiul curăţă organismul de toxine şi stimulează digestia. Încearcă să-l bei neîndulcit şi nu depăşi doza recomandată de specialişti. Altfel, consumat în exces, poate scădea tensiunea arterială.

Află ce presupune cura cu urzici pe clickpentrufemei.ro.

Slăbeşte în timp-record cu dieta cu grepfrut!
Tratamente de înfrumuseţare cu urzici

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite