Ce dereglări provoacă lipsa de magneziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furnicăturile reprezintă simptome ale lipsei de magneziu.
Furnicăturile reprezintă simptome ale lipsei de magneziu.

Magneziul este considerat unul dintre mineralele vitale. Adesea, lipsa de magneziu este semnalată prin palpitaţii, crampe, spasme, oboseală, tulburări psihice şi de somn.

Tot lipsa de magneziu este responsabilă şi cu apariţia senzaţiei de furnicătură, anumite părţi ale corpului pot amorţi atunci când ai avut o poziţie vicioasă, însă atunci când nu este aceasta cauza apariţiei furnicăturilor ne putem gândi la o afecţiune nervoasă sau de schelet  sau la carenţa unor vitamine, minerale implicate în metabolismul sistemului nervos. Aşadar, furnicăturile în degete sau în diferite zone ale corpului pot reprezenta simptome pentru lipsa de magneziu.

Studiile făcute de cercetători pe baza carenţelor din organismul uman au ajuns la concluzia că peste 90% din populaţie se confruntă cu deficit de magneziu. Acest deficit din păcate îşi pune amprenta asupra întregului organism afectând imunitatea şi influenţând tensiunea arterială.

Problema deficitului de magneziu a devenit din ce în ce mai răspândită, una dintre cauze fiind calitatea tot mai slabă a solului. În plus, consumul zilnic de cofeină şi zahăr contribuie din plin la reducerea nivelului de magneziu din organism.

Află pe Clicksanatate.ro ce efecte are carenţa de magneziu asupra sănătăţii oaselor!

Cum să scapi rapid de durerile menstruale

Metode speciale de detoxifiere

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite