Beneficiile portocalei pentru ten. Îți va fac tenul să strălucească și întârzie îmbătrânirea

0
Publicat:

Portocalele sunt foarte bogate în vitamina C, motiv pentru care orcând sunt binevenite pentru ten. Pe lângă sucul de portocală, chiar și cojile conțin elemente ce ajută tenul. Antioxidanții din portocală luptă împotriva radicalilor liberi, întârziind, astfel îmbătrânirea.

Portocala este benefică pentru ten  FOTO Pexels
Portocala este benefică pentru ten FOTO Pexels

Chiar și pentru punctele negre este de ajutor. Coaja de portocală uscată la soare și mărunțită apoi pentru a obține o pulbere, oate fi folosită pentru un peeling bogat în vitamina C. De asemenea, un scrub pentru corp este eficient. Amestecat cu iaurt, poate oferi o strălucire și reducerea petelor de pe piele, scrie Cc-juice.ro.

Portocala este eficientă și pentru tratarea coșurilor formate prin blocarea porilor cu praf. Feliile de portocale conțin o cantitate mare de fibre dietetice, care reglează mișcările intestinului, eliminând astfel toxinele din organism. Acest lucru va împiedică apariția acneei prin eliminarea toxinelor.

Efect anti-îmbătrânire

Pe de altă parte, coaja de portocale este un agent natural de albire care poate elimina în mod eficient petele pigmentare de pe piele.

Fiind o sursă bogată de vitamina C, portocalele au efect anti-îmbătrânire. De asemenea, ajută la restabilira colagenului din organism, care este responsabil pentru fermitatea pielii și previne îmbătrânirea prematură a acesteia.

Uleiurile din coaja de portocală sunt potrivite atât pentru tenul gras, cât și pentru cel uscat. Aplicarea cojilor de portocală pe piele elimină celulele moarte și murdăria, menținând pielea hidratata și tonifiata.

Coaja de portocală poate fi folosită și crudă. Pur și simplu toarnă apă fierbinte peste coaja de portocală măcinată și las-o o zi la macerat. Apoi fultrează lichidul și aplică-l pe față cu o dischetă de bumbac.

Portocala este, fără doar și poat, un aliat al frumseții. Totuși, e bine să alegi portocale bio, care nu sunt stropite cu substanțe chimice, pentru ca efectul să foe cel așteptat. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite