De ce să folosești o mască cu argilă pentru ten. Vei descoperi „pe propria piele”

0
Publicat:

Măștile cosmetice sunt folosite din toate timpurile pentru a obține un ten de invidiat. Mai ales pe măsură ce înaintează în vârstă, femeile au tot mai multă nevoie de îngrijirea tenului. Dar asta nu însemană că în tinerețe poate fi neglijat. Măștile cu argilă însă sunt de departe cele mai eficiente.

Masca de argilă face minuni pentru ten  FOTO Pexels
Masca de argilă face minuni pentru ten FOTO Pexels

Argila este acel gen de sol cu un conținut bogat de minerale, numit din bătrâni „lut”. Și bătrânii cunoșteau proprietățile cicarizante și antiseptice ale lutului, de aceea era folosit la diferite tratamente. Însă conținutul bogat în elemente precum magneziu, calciu, fier, zinc, seleniu, fosfor au făcut ca argila să fie preferată în unele tratamente precum măști cosmetice. Asupra tenului, argila are acţiune calmantă, cicatrizantă, antiseptică, tonifiantă şi purificatoare asupra pielii. De altfel, conţinutul de minerale este şi cel care determină culoarea acestei pulberi.

Există mai multe tipuri de argilă în funcție de culoarea ei, precum albă, verde, roşie, galbenă, roz şi albastră. Fiecare este recomandată pentru diverse probleme ale tenului. 

Tipuri de argilă pentru diferite tipuri de ten

Argila verde este bogată în calciu, magneziu şi potasiu, argila verde este recomandată mai ales pentru tenul normal şi gras, deoarece absoarbe excesul de sebum, care favorizează apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Este tonifiantă, calmantă şi ajută în tratamentul acneei.

Argila albă are o putere de absorbţie mai blândă decât cea verde, de aceea este potrivită mai ales pentru pielea uscată şi sensibilă, dar şi pentru cea normală. Elimină impurităţile şi celulele moarte şi are acţiune uşor exfoliantă.

Argila roșie, a cărei culoare este dată de fierul din componenţa sa, este recomandată pentru tenul normal, uscat şi pentru cel sensibil. Această pulbere roşie redă strălucirea pielii „obosite” şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină.

Citește continuarea pe Clicksanatate.ro și află efectele celorlalte tipuri de argilă, precum galbenă, roz sau albastră. De asemenea, vei găsi câteva tipuri de măști cosmetice care îți vor face tenul irezistibil.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite