Alimentele care au un conţinut ridicat de potasiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocado-ul reprezintă fructul cu cea mai mare concentraţie de potasiu. Pe lângă acesta, există şi alte fructe şi legume, cum ar fi bananele, papaya sau spanacul şi lintea, care oferă energia necesară corpului.

Un studiu recent a constatat că cicliştii care au mâncat banane au efectuat mult mai bine un antrenament de anduranţă, comparativ cu cei care consumaseră băuturi energizante.

Însă bananele nu sunt singurele surse în care electrolitul poate fi găsit. „Potasiul se găseşte în foarte multe produse din alimentaţia noastră. Oamenii tind să creadă că se găseşte numai în fructe”, susţine Angela Ginn, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică din America.

De fapt, există o serie întreagă de produse care au un conţinut ridicat de potasiu. Huffington Post a publicat o listă cu cele mai bogate produse în potasiu care îţi pot reda energia.

Un cartof dulce de mărime medie poate oferi 21% din necesarul zilnic de potasiu. Conţinutul ridicat de beta-caroten este un alt avantaj pentru care este indicat să mănânci cartofi dulci.

Legumele cu frunze verzi sunt, de asemenea, bogate în potasiu. O porţie de spanac conţine 839 de miligrame de potasiu, în timp ce o porţie de mâncare de sfeclă are mai mult de 1 gram de potasiu. 

Indiferent de soiul de fasole, aceasta este super-bogată în potasiu. O porţie de linte conţine 731 de miligrame, în timp ce o porţie de fasole albă are peste 1 gram de potasiu.

O porţie de dovleac fiert conţine 582 miligrame de potasiu. În plus, acest super-aliment este plin de vitamin A şi Omega 3.

Iaurtul conţine 531 miligrame de potasiu. Fereşte-te de iaurturile cu fructe care pot conţine foarte mult zahăr.

Un avocado conţine aproape de două ori mai mult potasiu decât o banana, mai precis 975 de miligrame.

O conservă de sos de roşii poate conţine până la 800 de miligrame de potasiu, însă asigură-te ce brand alegi. Este indicat ca produsul să conţină o cantitate minimă de zahăr şi de sodiu.

Peştele este o altă sursă bogată de potasiu. Somonul şi scoicile se numără printre cele mai bune opţiuni.

Există o doză consistentă de potasiu şi în stafide - 322 de miligrame într-o singură gustare.

Şi caisele ocupă un loc important pe lista alimentelor bogate în potasiu, cu 257 de miligrame pe porţie.

Papaya nu este numai o adevărată farmacie naturală, ci şi o sursă bogată de potasiu. O porţie de papaya conţine până la 364 de miligrame de potasiu.

O felie de pepene galben conţine până la 358 de miligrame de potasiu. Pe lângă faptul că este un bun producător de energie, pepenele galben ajută la întărirea sistemului imunitar şi în tratarea afecţiunilor ochilor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite