Alimente și băuturi care ne scapă de mahmureală. Cum ne putem reface după o noapte cu mult alcool

0
Publicat:

Durerile de cap, sensibilitatea la lumină, dar şi durerile musculare sunt semnele clare ale mahmurelii, starea care apare în momentul în care consumăm alcool în exces și de care ne-am dori să scăpăm cât mai repede.

Cum te recuperezi după o noapte plină de alcool FOTO Shutterstock
Cum te recuperezi după o noapte plină de alcool FOTO Shutterstock

Distracţia din timpul nopţii se poate transforma într-un adevărat coşmar din cauza excesului de alcool, coșmar care poate să dureze până la 24 de ore. Organismul nostru reacționează în astfel de situații ca în cazul unei intoxicații.

 „Trebuie să ştim că, în momentul în care consumăm alcool în exces, eliminăm mult mai repede fluidele din organism, iar acest lucru duce la pierderea de săruri esențiale, mai exact potasiu şi magneziu. Din cauza deshidratării apare mahmureala, dar şi durerea de cap, durerea musculară, dar şi sensibilitatea la lumină () e. În momentul în care în corp se adună anumite toxine, reacţia este ca şi în cazul oricărei supradoze de droguri“, a explicat medicul Adrian Avram.

Există câteva remedii la îndemână care ne pot ajuta să depășim mai repede și mai ușor această stare.

Ghimbirul, bananele, fulgii de ovăz, printre recomandări

Medicul nutriționist Florin loan Bălănică a enumerat pe pagina csid.ro cu ce alimente și băuturi putem scăpa de mahmureală: 

Ceaiul și apa plată (de evitat băuturile carbogazoase);

Bananele, care conţin potasiu, electrolit care are un rol important în ameliorarea stărilor de greață și de oboseală provocate de mahmureală;

Un mic dejun consistent, cu alimente uşor digerabile, precum cerealele integrale și un iaurt slab, pentru a ameliora arsurile gastrice;

Ghimbirul, cunoscut pentru proprietatea sa sale de a remite starea de greață;

Cafeaua, care ajută la ameliorarea durerilor de cap;

Murăturile, care ajută la rehidratare și la refacerea nivelurilor electrolitice;

Supa de pui cu tăiței, de ajutor pentru refacerea nivelurilor de sodiu şi de apă din organism;

Fulgii de ovăz, care ajută la neutralizarea acizilor din organism și crește nivelul glicemiei;

Potrivit nutriționistului, benefice pentru organism pot fi, de asemenea, ciorba de burtă și sucul de lămâie.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite