Alimente care nu trebuie să lipsească din meniul vegetarienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroase studii arată că vegetarienii sunt feriţi de hipertensiune arterială, diabet, cancer şi alte boli grave. O amplă cercetare publicată în Journal of the American Medical Association susţine chiar că dieta vegetariană asigură o speranţă mai mare de viaţă. Iată o listă cu principalele alimente sănătoase incluse în meniul vegetarienilor.

Un obiectiv important pentru vegetarieni este înlocuirea proteinelor şi nutrienţilor pe care i-ar fi putut lua din carne. Ei trebuie să găsească alimente care compensează produsele de origine animală în meniul vegetarian. Iată ce nu ar trebui să lipsească din lista de cumpărături a oricărui vegetarian.

Proteinele sunt o parte esenţială în orice dietă, iar vegetarienii le pot lua din fasole, mazăre, linte, soia, nuci şi seminţe. Vegetarienii pot opta pentru băuturi vegetale, pudre proteice bio, seminţe germinate sau chiar paste din soia. „Vegetarienii sunt cei mai informaţi, le pasă de cum se simt şi de starea de sănătate şi conştientizează mai mult decât ceilalţi că trebuie să se ferească de chimicalele din comerţ”, susţine Ciprian Stancu, fondator al Republicii Bio.

Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru a absorbi vitaminele A, D, E sau K şi pentru a regla colesterolul, furnizând energia de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect. Se găsesc în uleiul de măsline extravirgin, în uleiul de susan, de in, de cânepă, de nuci sau de nucă de cocos.

Fierul şi zincul sunt necesare în sinteza proteinelor, diviziunea celulară şi tratarea rănilor, iar vegetarienii le pot lua din salată, kale, migdale şi caju, fructe uscate (caise şi stafide) şi cereale integrale.

Calciul este absolut necesar pentru a menţine sănătatea sistemului osos. Necesarul zilnic pentru adulţi este de 1.200 de miligrame şi poate fi găsit într-o varietate de alimente vegetariene cum ar fi broccoli, alge, iarbă de mare şi superalimente, cum sunt pudrele din spirulină, chia, chlorella, orz verde şi iarbă de grâu.

Vitamina B12 le lipseşte de obicei vegetarienilor care nu mănâncă oua şi lactate, dar ei pot lua vitamine din complexul B din alge, soia, nuci sau ciuperci. Vitaminele B întreţin sănătatea celulei nervoase, previn demenţa şi bolile degenerative. Specialiştii în nutriţie atrag atenţia că sunt necesare suplimente de vitamine din complexul B în general, şi în special de vitamina B6 şi B12 pentru funcţionarea normală a organismului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite