Ai lipsă de vitamina C? Consumă aceste alimente!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ardeiul roşu este o sursă excelentă de vitamina C.
Ardeiul roşu este o sursă excelentă de vitamina C.

Deficitul de vitamina C este o afecţiune foarte gravă, care poate duce la probleme de sănătate, cum sunt anemia, sistemul imunitar slăbit, gingivită. Mai jos găseşti o listă cu alimentele care conţin, de fapt, mult mai multă vitamina C decât portocalele.

În timp ce majoritatea oamenilor cred că pot obţine necesarul zilnic de vitamina C doar din portocale, cei care se confruntă cu lipsa ei ar trebui să ia în considerare adăugarea de alte surse excelente de vitamina C în dieta lor.

Ardei roşu

Cei mai mulţi dintre oameni asociază vitamina C cu citrice. Ai putea fi surprins să afli că sunt şi alte alimente ce au această substanţă în compoziţia lor. Ardeii graşi, de exemplu, sunt o alegere excelentă. În medie, o astfel de legumă conţine 190 mg de vitamina C.

Ardei iuţi

Vitamina C este strâns asociată cu alimente acre şi dulci. Cu toate acestea, dacă îţi place să mănânci picant, ai cu siguranţă o alternativă excelentă la dispoziţie. O jumătate de cană de ardei iute, tăiat cubuleţe, conţine nici mai mult, nici mai puţin decât 107,8 mg de vitamina C.

Ardei verde

La fel ca şi vărul său roşu, ardeiul gras verde este o sursă excelentă de vitamina C. O cană de ardei gras verde tocat are 120 mg de vitamina C. Asta înseamnă de două ori mai multă vitamina C de care are nevoie o persoană în medie pe zi.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte alimente sunt bogate în vitamina C.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite