FOTO Cât de repede păleşte dragostea în timp şi când încetăm să mai spunem „te iubesc“

0
0

Filmele de dragoste ne oferă, de multe ori, o imagine idealistă asupra relaţiilor. În realitate, însă, oamenii îşi spun tot mai rar „te iubesc” pe măsură ce trece timpul, iar unii marturisesc chiar că rămân în relaţii din motive pragmatice, chiar dacă nu mai sunt îndrăgostiţi de partener.

Un sondaj realizat de compania de cercetare „YouGov UK” a dezvăluit că, cu cât o relaţie este mai lungă, cu atât partenerii îşi mărturisesc mai rar sentimentele rostind „te iubesc”, potrivit publicaţiei „Huffington Post”.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.072 de adulţi aflaţi în relaţii serioase, cu o durată cuprinsă între două luni şi 15 ani sau mai mult (peste 50 de ani). Potrivit rezultatelor, cei aflaţi în relaţii cu o durată de la doi la cinci ani îşi spun „te iubesc” cel mai des – mai mult de 50% din aceştia îşi mărturisesc dragostea zilnic.

 Cât de des îşi spun partenerii aflaţi în relaţii serioase „te iubesc”.   

image

Totuşi, numărul acestora scade dramatic cu măsură ce durata relaţiei creşte. De exemplu, după zece ani de relaţie, doar 33% din cupluri îşi spun „te iubesc” zilnic, iar după 50 de ani de relaţie, doar 18% îşi mai exprimă verbal sentimentele de iubire. În plus, 10% din cuplurile a căror relaţie se întinde pe o perioadă de timp cuprinsă între zece şi 20 de ani nu şi-au spus „ te iubesc” aproape niciodată, procentul în cazul celor care sunt împreună de peste 50 de ani crescând la 30%.

Cât timp durează dragostea   FOTO Daily Mail

image

Sondajul a mai scos la iveală faptul că nu doar frecvenţa cu care ne facem declaraţii de dragoste se schimbă în timp, ci şi intensitatea sentimentelor. Doar 11% din participanţii la studiu (indifernt de durata relaţiei) s-au declarat îndrăgostiţi până peste cap, 49% au spus că sunt îndrăgostiţi, 21% din intervievaţi au declarat că îşi iubesc partenerul, dar nu sunt îndrăgostiţi, în timp ce 11% menţionează că relaţia lor rezistă din motive pragmatice, nu din dragoste.

Citeşte şi:

Bărbaţii, romantici incurabili: cred în dragoste la prima vedere şi în iubire pe viaţă

FOTO VIDEO Îndrăgostiţi până la moarte: căsătoriţi de 62 de ani, s-au ţinut de mână până în ultima clipă a vieţii

De ce ne îndrăgostim? Opt răspunsuri oferite de oamenii de ştiinţă

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite