Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?“

0
Publicat:

Postarea în care un bărbat a dezvăluit că prietenul său văduv a aflat că ai săi copii, rămași doar în grija sa, nu sunt de fapt ai lui, a devenit virală pe Facebook.

Bărbatul a aflat secretul după 14 ani sursa foto Arhiva “Adevarul”
Bărbatul a aflat secretul după 14 ani sursa foto Arhiva “Adevarul”

Întrebarea, lansată internauților, a fost postată pe grupul de Facebook Români în Spania.

„Întreb în numele unui prieten. După ce i-a murit soția, de puțină vreme, acesta a aflat recent, în urma testelor ADN, că cei doi copii, în vârstă de 12 și 14 ani, nu sunt ai lui. Cum poate să gestioneze situația în acest moment dificil? Ce poate face acum?”, scrie bărbatul.

Cel care a făcut publică situația a explicat că tatăl a făcut teste ADN pentru cei doi copii rămași orfani de mamă, după ce a descoperit faptul că aceștia ar avea afecțiuni genetice, care nu se regăsesc la nimeni din familia sa ori a defunctei sale soții. 

Furtuna din ADN-ul românilor

Întrebarea a iscat sute de comentarii pe pagina Români în Spania. 

„De ce a făcut test ADN? Care a fost motivul? Tatăl știa sigur din moment ce a făcut test ADN. Averea să fie la mijloc? “, scrie o femeie.

Copiii au boli genetice, pe care el sau fosta soție nu le aveau și un altfel de comportament și temperament”, explică cel care a făcut postarea.

„Și pâna la 14 ani, cât are primul copil, nu a știut? Acum când a decedat soția a apărut problema? Domnul să înțeleg nu dorește copiii? Nu este de ajuns că și-au piedut mama? A fost să facă test ADN, dar la psiholog cu copiii a fost? Știți cât suferă acești îngerași?”, scrie revoltată o altă femeie care îi transmite prietenului că ar trebui să îi dea sfaturi mai bune: dacă nu îi dorește, cel mai bine ar fi să îi încredințeze familiei mamei.

„Tot ce au realizat împreună, el cu mama, partea mamei va fi a copiilor”, avertizează femeia, care opinează că, de fapt, tatăl ar urmări să îi dezmoștenească pe cei doi copii, pe motiv că nu ar fi ai lui.

„Până să moară soția, copiii nu aveau boli genetice și comportamente diferite? Ce boli genetice? Știi ca genetica poate sări câteva generații? Cum, 14 ani a făcut pe prostul și acum a observat că are copiii bolnavi? Clar, omul nu își dorește copiii. E rușinos! Sper că nici copiii ăia să nu îl vrea când își vor da seama ce hal de om strigă ei <Tată>”, scrie un bărbat.

Majoritatea critică gestul tatălui de a-și testa copiii și de a analiza acum posibilitatea de a renunța la ei, pe motiv că nu este tatăl lor.

„Săraca femeie, nici moartă nu se poate odihni. Vă dați voi cu părerea fără să cunoașteți femeia. Doar pentru că un cont fals a postat <în numele unui prieten>, care cel mai probabil este tot el, și în urma decesului soției se vrea singur și neliniștit. Ca urmare, vine cu debilități cum că a făcut el teste ADN. În 14 ani a dormit în papuci. Să îi fie rușine”, postează o femeie.

„Of, omule, nu te gândești cât rău le faci copiilor acum, după atâția ani, să spui că nu sunt copiii tăi, mai ales că e vorba de amândoi? Nu știu ce ai făcut până să-ți moară soția, de ce acum?”, este opinia unui bărbat.

„Să faci doi copii cu altcineva e de neimaginat, Dumnezeu să o ierte! Crește, omule, copiii ca și cum i-ai fi înfiat, copiii nu au nici o vină. Tu, ca bărbat, unde ai fost și cum ai fost lângă soția ta? Ce anume este dificil? Ego-ul e prea mare?”, este reacția altei femei.

„Copiii nu au nicio vină și așa cum ai fost tatăl lor, până la vârsta asta, și îți poartă numele, o pot face și în continuare. La majorat, dacă vrea, le poți spune adevărul, deși eu cred că le-ar transfera doar suferință și insecuritate, adică ei la 12 și 14 își pierd mama, iar la 18 află că nici tatăl nu e tata?”, continuă femeia.

„Până la urmă părinte este cel care și-ar da viața pentru copil, pentru că îl iubește și e lângă el, în momente de bucurie sau tristețe, cel care îl ajută să se dezvolte, îl sprijină, îl povățuiește, îl împinge de la spate dacă e nevoie”, explică un bărbat.

Să fie supărat pe nevastă, nu pe copii! Copii sunt nevinovați! A dormit până acum dacă în 14 ani nu și-a dat seama că nu sunt ai lui. Gata, nu mai poate face nimic, sunt la el în grădină, să aibă grijă de ei”, este opinia unei femei.

„Copiii nu au nici o vină, să îi crească în continuare să îi iubească în continuare și atât, e singura variantă corectă. Oricum, dacă i-a crescut până acum, îi are în suflet și în inimă, să îi lase acolo în inimă și să fie fericiți, uneori adevărul e mai bine să stea sub preș. Tu fiind adult nu contează ce ști, contează ce știu copiii... și copiii știu că tu ești tatăl lor!”, spune un bărbat pe grupul de Facebook Români în Spania. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite