Când dragostea doare: accidentele frecvente în timpul sexului şi topul locurilor periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sexul este un sport, iar cei care nu sunt suficient de pregătiţi fizic pentru el nu ar trebui să încerce cascadorii în intimitate. Un  adult din trei se răneşte în timpul partidelor de sex, potrivit unei statistici. De la simple entorse şi până la accidente cu spitalizare, toate acestea sunt urmarea unor „experimente“ nereuşite.

Dragostea doare uneori, arată un sondaj potrivit căruia o persoană din trei suferă accidente mai mult sau mai puţin grave în timpul partidelor de sex. „Victimele“ nu realizează imediat că poziţia încercată le provoacă entorse, vânătăi sau alte răni, iar asta datorită endorfinelor, hormoni care ne conferă o stare de bine.

„Endorfinele sunt secretate în cantitate mare în timpul sexului. Acestea sunt varianta naturală a morfinei. Dacă faci sex într-o poziţie ciudată, probabil că nu vei simţi disconfort pentru că endorfinele circulă prin corp şi alterează percepţia asupra durerii“, explică dr. Kevin Jardine, specialist britanic în sănătate şi fitness citat de publicaţia „Daily Mail“.

Poate că poziţiile complicate par interesante, dar ele nu sunt deloc lipsite de riscuri. Foarte frecvente sunt entorsele şi contracturile musculare (contracţii dureroase intense şi dureroase), arsurile cauzate de covor (pe coate şi genunchi) şi vânătăile. Unele accidente sunt, însă, atât de grave, încât necesită spitalizare. 5% din participanţii la studiul amintit, realizat de site-ul de matrimoniale Meetville.com, au avut nevoie de o zi liberă după o astfel de experienţă. Filmele de la Hollywood sunt cele care tentează cuplurile să facă „experimente“ în pat, arată acelaşi studiu.  

După o partidă „fierbinte“ de sex, şi casa poate avea de suferit. Patru din zece persoane au spart sau stricat ceva prin casă în timp ce făceau sex. Patul cade cel mai des „victimă“ pasiunii cuplurilor, urmat de pahare, rame de fotografii şi scaune.

Vulnerabili la accidente în timpul sexului sunt îndeosebi cei care nu ao o condiţie fizică prea bună, mai spune dr. Kevin Jardine.

Topul locurilor în care au loc cele mai multe accidente:

1. Canapeaua

2. Scările

3. Maşina

4. Duşul

5. Dormitorul

6. Scaunul

7. Masa de bucătărie

8. Grădina

9. Toaleta

Topul obiectelor sparte sau stricate cel mai des în timpul sexului:

1. Cadrul de pat

2. Paharele de vin şi bere

3. Ramele de fotografii

4. Scaunele

5. Ceştile de cafea

6. Pereţii

7. Comoda

8. Uşile

9. Ferestrele

10. Vazele

Citeşte şi:

Cum se schimbă în timp apetitul sexual al femeilor

Cele mai întâlnite probleme sexuale cu care ne confruntăm în dormitor

„Femeile sunt de vină că bărbaţii le înşală“. Un sexolog spune că soţii au dreptul să se culce cu femei atrăgătoare dacă soţia se neglijează

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite